Violenta impotriva femeilor O treime dintre femeile din UE afectate

Violența împotriva femeilor: O treime dintre femeile din UE afectate

Violența împotriva femeilor: O treime dintre femeile din UE afectate

Aproximativ o treime din toate femeile din UE au suferit violență fizică sau sexuală de la vârsta de 15 ani, potrivit unui sondaj al Agenției pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene.

Acest lucru corespunde la 62 de milioane de femei, spune sondajul. Se spune că este cel mai mare sondaj realizat pe acest subiect și se bazează pe interviuri cu 42.000 de femei. Raportul solicită țărilor UE să trateze violența domestică ca pe o problemă publică, nu ca pe o problemă privată.

Se spune că legile și politicile referitoare la hărțuirea sexuală ar trebui revizuite. Sondajul a întrebat femeile despre experiențele lor de violență fizică, sexuală și psihologică, la domiciliu și la locul de muncă, precum și urmărirea, hărțuirea sexuală și violența în copilărie. Studiul a constatat că „una din 10 femei a suferit o formă de violență sexuală de la vârsta de 15 ani, iar una din 20 a fost violată”.

Sondajul a constatat că 22% au suferit de violență fizică sau sexuală din partea unui partener, dar că 67% nu au raportat poliției cele mai grave incidente de violență domestică. S-a spus că există o legătură între consumul intens de alcool și violența domestică. Aproximativ 18% dintre femei au declarat că au fost victimele urmăririi de la vârsta de 15 ani, iar 55% au spus că au fost hărțuite sexual, deseori la locul de muncă, arată sondajul. Acesta a menționat că tinerele ca grup „sunt deosebit de vulnerabile la victimizare”.

Țările în care femeile au raportat cel mai mare număr de cazuri de violență fizică și sexuală au fost:

  • Danemarca (52%), Finlanda (47%) și Suedia (46%), state care sunt adesea lăudate pentru egalitatea de gen.
  • Marea Britanie și Franța au raportat al cincilea cel mai mare număr, cu 44%
  • Cele mai scăzute incidențe de violență au fost raportate în Polonia, cu 19%.

Dar sondajul a remarcat că rezultatele pot reflecta faptul că unele țări consideră că este mai puțin acceptabil din punct de vedere cultural să vorbească despre problemă decât altele.

„Ceea ce iese la iveală este o imagine a unui abuz extins care afectează viața multor femei, dar este subraportat în mod sistematic autorităților”, a declarat Morten Kjaerum, directorul Agenției pentru Drepturi Fundamentale.

El a spus că sondajul a arătat că „violența împotriva femeilor este un abuz extins al drepturilor omului în toate statele membre ale UE”. Morten Kjaerum a îndemnat țările să ia măsuri pentru a lupta împotriva problemei, despre care el a spus că „are impact asupra societății în fiecare zi”.

Raportul spunea că campaniile și răspunsurile la această problemă ar trebui să se adreseze atât bărbaților, cât și femeilor.

„Bărbații trebuie să fie implicați pozitiv în inițiative care se confruntă cu modul în care unii bărbați folosesc violența împotriva femeilor”.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie 0 / 5. Voturi: 0

Niciun vot până acum, evaluează pagina !