generator portabil

Un generator portabil vă poate salva atunci când se întrerupe curentul

Sfaturi de specialitate cu privire la generatoarele portabile de urgență, inclusiv cum să le cumpărați, să le configurați și să le rulați, precum și caracteristicile, dimensiunile și echipamentele necesare ale generatorului.

Când energia electrică se întrerupe în timpul unei furtuni majore sau a unei întreruperi a companiei de utilități, mulți dintre noi realizăm cât de dependenți de electricitate. La urma urmei, electricitatea oferă lumină și alimente aproape orice aparat și dispozitiv tehnologic din casele noastre. Drept urmare, fără energie electrică, casele noastre devin puțin mai mult decât un adăpost. Stăm în întuneric, imaginându-ne alimentele congelate dezghețându-ne și rugându-ne pentru o viață mai lungă a bateriei telefonului mobil și laptopului.

Acesta este motivul pentru care generatoarele de urgență au sens. Generatoarele pot furniza suficientă energie pentru a menține gospodăriile noastre în funcțiune până când electricitatea revine. Având la îndemână un generator electric portabil în cazul unei întreruperi majore de curent vă poate ajuta familia să înfrunte furtuna. Având o anumită energie electrică, vă poate permite să aveți câteva lumini, frigider, apă caldă de la un încălzitor de apă pe gaz și un cuptor cu gaz funcțional.

În acest articol, veți găsi informații care vă vor ajuta să faceți alegeri inteligente despre generatoarele electrice de urgență și alte dispozitive care pot menține energia electrică în funcțiune. În plus, veți primi ajutor cu configurarea de bază, îngrijirea și întreținerea.

Pentru informații despre generatoarele de așteptare, care sunt o versiune permanentă, de mare capacitate, a generatorului de urgență mai obișnuit, consultați Alternative la generatoarele de urgență .

Cumpărarea celui mai bun generator portabil de urgență

Dacă locuiți într-o zonă în care întreruperile de curent sunt rare, dar uneori apar, un generator portabil de urgență poate fi toată investiția de care aveți nevoie. Poate menține congelatorul și frigiderul în funcțiune sau vă poate permite să aprindeți niște lumini și să porniți un cuptor cu microunde și un computer, astfel încât să puteți supraviețui zile întregi fără pierderi grave.

Alegeți un generator creat special pentru uz casnic, mai degrabă decât un generator de șantier sau de camping. Luați în considerare câtă putere și de ce fel de prize veți avea nevoie. Luați în considerare, de asemenea, calitatea mașinii și cât de ușor va fi pornirea și întreținerea.

Cumpărați generatoare electrice portabile de pe eMAG.

Considerații privind generatorul

Iată care sunt caracteristicile pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când faceți o alegere:

Cantitatea de putere pe care o va furniza un generator

Generatoarele sunt dimensionate în funcție de numărul de wați de energie electrică pe care o furnizează. În plus față de puterea furnizată de un generator în modul de funcționare constantă, un generator ar trebui să furnizeze, de asemenea, explozii scurte de putere „supravegheată”, care este necesară pentru câteva secunde pentru a porni un aparat mare, cum ar fi un frigider sau un uscător de rufe.

Un generator mic furnizează 3.000 până la 4.000 de wați — suficient pentru a furniza un frigider de dimensiuni medii, câteva electrocasnice, un televizor și câteva lumini. Dacă doriți o viață mai civilizată, creșteți puterea la 5.000 până la 6.000 de wați și veți putea adăuga un aparat de aer condiționat sau două, un congelator și mai multe electrocasnice. Generatoarele mari care furnizează 7.000 până la 10.000 de wați vă permit să rulați aproape orice într-o casă de dimensiuni medii, minus un sistem central de aer condiționat.

Tipul și numărul de prize electrice pe care le are un generator

Un generator portabil mic poate avea doar prize de 12 volți, potrivite pentru prelungitoare standard și capabile să acționeze lumini și aparate mici și mijlocii. Dacă trebuie să alimentați un aparat de 240 de volți, asigurați-vă că generatorul are o priză adecvată. Dacă veți conecta generatorul la casă printr-un comutator de transfer (consultați Generatoare de așteptare și baterii de rezervă pentru UPS ), trebuie să existe o priză specială cu patru fante care să furnizeze atât 120, cât și 240 volți.

Tipul de combustibil care va alimenta generatorul

Majoritatea generatoarelor ieftine funcționează numai cu benzină sau motorină și pot avea un rezervor de combustibil care conține doar suficient pentru a dura câteva ore. Alegeți un model care are un rezervor suficient de mare astfel încât să poată rula aproape toată noaptea. Luați în considerare, de asemenea, generatoarele care se pot transforma pentru a se conecta la un rezervor de propan sau la conductele de gaz natural ale casei.

Motorul generatorului și metoda de pornire

Unele generatoare low-end încep să folosească o frânghie de tragere pe care o smulgeți așa cum ați face cu o mașină de tuns iarba de modă veche. Modelele superioare au demaroare electrice alimentate de baterii. Evident, apăsarea unui buton de pornire este mult mai ușor decât smulgerea unei frânghii. Luați în considerare, de asemenea, ceea ce este necesar pentru a le menține operaționale. Unele motoare trebuie să fie pornite și să funcționeze câteva minute în fiecare lună sau două, în timp ce altele pot rămâne un an sau doi fără să funcționeze.

Metoda de împământare a generatorului

Aproape toate generatoarele moderne nu trebuie să fie împământate (conectate la o tijă de împământare introdusă în pământ sau la o conductă de apă metalică). Pentru siguranță, verificați manualul de utilizare pentru a vă asigura că modelul pe care îl alegeți nu trebuie să fie împământat.

Configurarea unui generator portabil

Majoritatea generatoarelor portabile de urgență necesită o cantitate modestă de asamblare, inclusiv instalarea de roți. De asemenea, va trebui să adăugați ulei de tipul recomandat de producător. În general, dacă vă așteptați să utilizați generatorul pe vreme rece, adăugați ulei 5W-30; pentru a alerga pe vreme moderată până la caldă, utilizați 10W-30. De asemenea, asigurați-vă că utilizați tipul de combustibil recomandat – de exemplu, multe modele necesită benzină fără plumb cu o valoare octanică de 85 sau mai mare și nu mai mult de 10% etanol.

Planificarea

Amintiți-vă că va fi mult mai ușor să faceți toată strângerea echipamentului și configurarea atunci când aveți energie electrică, mai ales dacă ar trebui să apară o întrerupere după întuneric. Înainte de a trebui să porniți generatorul, planificați unde îl veți plasa în cazul unei întreruperi și stabiliți unde veți rula prelungitoarele. Faceți o listă cu aparatele și luminile pe care doriți să le alimentați în cazul unei pene de curent și adăugați-le puterile pentru a vă asigura că nu veți supraîncărca generatorul.

Nu rulați niciodată un motor pe gaz în interiorul casei – produce fum nocivi de monoxid de carbon care pot fi mortali. Poate fi rulat afară, pe o terasă, o verandă deschisă sau o alee sau într-un șopron sau într-o altă anexe neocupată și ventilată.

De asemenea, rețineți că zgomotul generatorului poate fi iritant, așa că, dacă este posibil, nu lăsați aparatul la îndemâna urechii. Nu plănuiți să puneți generatorul acolo unde ar putea fi vulnerabil la ploaie. Deși generatoarele pot funcționa pentru o perioadă scurtă de timp în ceață ușoară, o ploaie le poate face inoperabile.

Testează-ți echipamentul

Testați lungimile prelungitorilor pentru a vă asigura că vor ajunge acolo unde aveți nevoie și depozitați-le lângă generator. Depozitați o mulțime de benzină sau alți combustibili în recipiente sigure, ușor accesibile.

Asigurați-vă că utilizați prelungitoare rezistente, nu cabluri ușoare de uz casnic. Cablurile ar trebui să aibă cel puțin sârmă de calibrul 12; Este de preferat calibrul 10 sau mai gros. Verificați starea cablurilor, fără spărturi în izolație sau sârmă goală expus.

Panoul de service electric

Nu încercați să conectați un generator portabil la panoul de service electric al casei dvs. Acest tip de generator este conceput pentru a furniza o cantitate limitată de energie prin prelungitoare. Dacă doriți un sistem care furnizează automat energie în timpul unei întreruperi, angajați un profesionist pentru a instala un generator de așteptare (consultați Alternative la un generator portabil de urgență ).

Dacă doriți ca generatorul dvs. să furnizeze energie anumitor prize și aparate din casa dvs. fără a fi nevoie de mai multe prelungitoare, solicitați unui electrician să instaleze un comutator de transfer în panoul principal de service al casei. După instalarea acestui comutator de transfer, conectați generatorul la el pentru a furniza energie circuitelor electrice desemnate. Conectați numai aparatele și luminile pe care doriți să le utilizați.

Cum să rulați un generator de urgență

Înainte de a rula un generator de urgență, citiți articolul Configurarea unui generator portabil (mai sus). Dacă urmați pașii sugerați în acel articol, veți fi mult mai bine pregătit să puneți generatorul în funcțiune rapid și ușor.

Când instalați generatorul, verificați nivelurile de ulei și combustibil și completați-le după cum este necesar. Rotiți generatorul în locul uscat și bine ventilat pe care l-ați ales și adunați diferitele prelungitoare de care aveți nevoie.

Porniți generatorul înainte de a atașa prelungitoarele. Conectați cablurile și apoi treceți-le în casă. Deși cablurile se pot umezi, păstrați toate conexiunile – de exemplu, acolo unde conectați două cabluri – uscate. Reglați viteza motorului după cum este necesar pentru a susține aparatele sau iluminatul pe care doriți să îl alimentați.

Consultați manualul de utilizare pentru a determina cât timp va funcționa motorul înainte de a fi necesar să alimentați, astfel încât să puteți anticipa necesitatea realimentării. Când realimentați, mai întâi opriți motorul și deconectați cablurile. Așteptați câteva minute pentru ca motorul să se răcească înainte de a adăuga combustibil.

Dacă întreruperea de curent poate dura mai degrabă zile decât ore, planificați-vă consumul de energie astfel încât să puteți odihni motorul. Porniți frigiderul sau congelatorul doar sporadic și țineți ușa închisă cât mai mult posibil.

Dacă este posibil, porniți un generator doar un sfert până la jumătate din timp. Ați putea, de exemplu, să-l opriți când toată lumea s-a culcat. Excepțiile includ o pompă de colector care trebuie să funcționeze continuu pentru a curăța apa din subsol sau un cuptor sau un cazan pe gaz necesar pentru încălzirea casei în nopțile foarte reci.

Întreținerea unui generator portabil

Nimic nu este mai frustrant în timpul unei pene de curent decât să scoți generatorul portabil de urgență doar pentru a descoperi că nu va funcționa.

Menținerea unui generator în funcțiune în săptămânile sau lunile în care nu aveți nevoie de el este esențială. Dacă de obicei folosiți generatorul o singură dată pe o lună albastră, luați în considerare cu tărie să cumpărați o husă pentru a-l proteja de intemperii și resturi.

Mai întâi, consultați manualul de utilizare pentru instrucțiuni de întreținere adecvate, astfel încât să aveți încredere că motorul va porni atunci când aveți nevoie de el. De obicei, manualele recomandă:

• Curăţarea şi/sau schimbarea periodică a bujiilor

• Curăţarea ecranului de pe dispozitivul parascânteilor

• Menţinerea unei cantităţi suficiente de ulei

• Schimbarea uleiului după un număr specificat de ore de funcţionare

• Curăţarea şi/sau schimbarea periodică a filtrului de aer

Dacă nu veți porni un generator portabil mai mult de o lună, adăugați stabilizator de combustibil în rezervor pentru a împiedica carburatorul să se înfunde. Mulți producători recomandă să porniți motorul aproximativ 10 minute la fiecare două până la trei luni. Stabilizatorul de combustibil poate fi găsit pe Amazon.

Dacă generatorul dvs. are un demaror electric, asigurați-vă că păstrați bateria încărcată, astfel încât generatorul să pornească atunci când aveți nevoie de el. (Dacă bateria se descarcă, majoritatea modelelor vă permit să porniți generatorul cu o tragere manuală.)

Păstrați generatorul curat. Acoperiți-l pentru a se menține uscat. Dacă are nevoie de curățare, evitați utilizarea unui furtun; folosiți o perie moale sau ștergeți-o cu o cârpă abia umedă.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie 5 / 5. Voturi: 2

Niciun vot până acum, evaluează pagina !