Un adolescent hacker devine milionar dupa ce a dezvaluit un defect de securitate care a prevenit criza mondiala

Un adolescent hacker devine milionar după ce a dezvăluit un defect de securitate care a prevenit criza mondială

Corben Leo avea doar 19 ani când a obținut acces la un sistem de telecomunicații prin cablu și ar fi putut declanșa prăbușirea burselor, a declanșat acuzații de spionaj internațional sau a perturbat guvernele.

Un hacker care este plătit să pirateze sistemele computerizate ale companiei și să identifice defecte de securitate este setat să devină milionar. Corben Leo conduce propria sa firmă de securitate cibernetică, care are un parteneriat cu Departamentul de Apărare al SUA. Informaticianul calificat în vârstă de 22 de ani spune că „cercetarea” lui „îmi plătește o sumă absurdă” și susține că a câștigat „aproape un milion de dolari” din eforturile sale de când și-a înființat propria afacere.

Când Corben avea doar 19 ani, a obținut acces la sistemul de cablu de telecomunicații submarin TAT-14, care a funcționat până în 2020 și a fost folosit pentru a transfera date din SUA în Regatul Unit, Franța, Țările de Jos, Germania și Danemarca. El a spus pentru Daily Telegraph : „Am dat peste acest server web. Și titlul a fost super interesant. Așa că am vrut să văd dacă pot să-l piratez.

„Aș putea adăuga acces de administrator la toate conturile lor. Le puteam gestiona, aveam acces la toată documentația internă a cablurilor.

„Tot ceea ce a avut de-a face cu funcționarea interioară a cablului, cum a fost structurat fizic cablul, perioadele de întreținere a acestora.”

Daily Telegraph relatează că Corben ar fi putut declanșa prăbușiri ale burselor, ar fi declanșat acuzații de spionaj internațional sau ar fi perturbat guvernele. Dar a ales să raporteze descoperirea sa către companie, explicând: „Nu am încercat să fac prea mult pentru că era un cablu submarin. Mi-era frică să nu fiu aruncat într-un site negru al CIA!”.

Și Corben nu este singurul care câștigă bani din cercetările sale. El face parte dintr-o comunitate globală de cercetători ai recompenselor de erori – hackeri etici care sunt plătiți pentru a investiga serverele web și pentru a expune defectele de securitate și pentru a le raporta înapoi în schimbul plății. Companiile pot apoi remedia eroarea care împiedică infractorii adevărați să pirateze.

În ianuarie anul acesta, un hacker în vârstă de 19 ani a susținut că a deturnat 25 de vehicule Tesla în 10 țări, folosind nimic altceva decât internetul. David Colombo, un copil expert în securitate cibernetică din Germania, a susținut că are puterea de a debloca ușile și chiar de a începe să conducă Tesla-ul în cauză. Colombo a dezvăluit public pe Twitter că deține „controlul de la distanță” al vehiculelor după ce proprietarii fără scrupule și-au lăsat mașinile deschise la piratare. El spune că trebuie să ia legătura cu proprietarii și să-i anunțe, dar nu are cum să-i contacteze.

Deși nu a împărtășit toate detaliile despre modul în care a obținut acces la mașini, el a spus că nu are nimic de-a face cu o vulnerabilitate din partea lui Tesla și, în schimb, este vina proprietarilor. Colombo a spus că își poate folosi puterile pentru a găsi locația exactă a mașinilor, pentru a deschide ușile și ferestrele și chiar și pentru a suna muzică prin difuzoare sau pentru a aprinde farurile.

Cu toate acestea, el a clarificat că nu poate interfera cu cineva care conduce, ceea ce exclude orice viitoare tentative de asasinat asupra proprietarilor de Tesla. Tesla a investigat problema și a început să elibereze noi certificate de securitate pentru vehiculele lor pentru a ține hackerii departe de mașini.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie 0 / 5. Voturi: 0

Niciun vot până acum, evaluează pagina !