stirisurse.ro tragedie la liceul teoretic tamasi aron din odorheiu secuiesc prabusirea unui perete a ranit patru adolescente

Tragedie la Liceul Teoretic „Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc: Prăbușirea unui Perete a Rănit Patru Adolescente

Un incident grav a avut loc la Liceul Teoretic „Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc, unde un perete al internatului s-a prăbușit peste patru adolescente. Echipele de intervenție au lucrat intens pentru a salva victimele surprinse sub dărâmături.

Detalii despre Incident

  • Timpul și Locul: Incidentul s-a produs în jurul orei 16:00 la internatul liceului.
  • Victimele: Patru fete, cu vârste între 15 și 16 ani, au fost prinse sub dărâmături.
  • Starea Victimelor: Trei dintre ele au fost extrase și transportate la UPU la Spitalul Municipal Odorhei. Una dintre ele era în stop cardiorespirator, dar a răspuns manevrelor de resuscitare.

Eforturile de Salvare

  • Echipele de Intervenție: La locul intervenției au fost alocate două mașini de stingere, o descarcerare, un camion, un container multirisc, o ambulanță SMURD și două ambulanțe SAJ.
  • Suprafața Afectată: Aproximativ 200 mp din clădirea internatului au fost afectați.

Contextul Clădirii

  • Istoricul Clădirii: Liceul Teoretic „Tamási Áron”, construit în 1909 – 1910, este un monument istoric.
  • Planuri de Reparație: Clădirea urma să intre în reparație, conform declarațiilor prefectului de Harghita, Peter Sandor.

Concluzie

Acest tragic incident la Liceul Teoretic „Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc subliniază importanța întreținerii și reabilitării clădirilor istorice, în special a celor folosite în scopuri educaționale. Eforturile rapide și coordonate ale echipelor de salvare au fost esențiale în salvarea vieților.

Media / 5. Voturi: