stirisurse.ro tragedia unei copilarii pierdute moartea inexplicabila a unei fetite de 4 ani 1

Tragedia unei Copilării Pierdute: Moartea Inexplicabilă a unei Fetite de 4 Ani

Într-un sat din județul Timiș, o tragedie sfâșietoare a zguduit comunitatea locală și a ridicat semne de întrebare serioase cu privire la sistemul de protecție a copilului din România. O fetiță de doar patru ani, aflată în grija unei familii de asistenți maternali, și-a pierdut viața în urma unui incident aparent banal, dar cu consecințe fatale.

În noaptea fatidică, micuța a căzut din pat, lovindu-se la cap de un dulap aflat în apropiere. Deși incidentul părea minor, dimineața următoare, fetița prezenta un cucui și, după micul dejun, a început să vomite și apoi a leșinat. În ciuda eforturilor asistenților maternali de a chema ajutor medical, medicii sosiți la fața locului nu au putut decât să constate decesul copilei.

Autopsia a relevat că moartea a survenit ca urmare a unui hematom provocat de căzătură, iar poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Mai mult, au fost observate echimoze pe corpul fetiței, ceea ce a determinat autoritățile să investigheze și posibilitatea unor rele tratamente.

Femeia care avea în grijă fetița, în vârstă de 71 de ani, era cunoscută și respectată în comunitatea din Masloc, având o experiență de peste 20 de ani ca asistent maternal. La momentul tragediei, ea avea în grijă trei copii, inclusiv doi frați ai fetiței decedate. Aceștia au fost introduși de urgență într-un program de consiliere psihologică de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Timiș.

Incidentul a stârnit un val de indignare și întrebări cu privire la eficiența sistemului de protecție a copilului din România. Cum a fost posibil ca un accident atât de banal să se transforme într-o tragedie? Sunt suficiente măsurile de supraveghere și control în cazul familiilor de asistenți maternali? Aceste întrebări rămân fără răspuns, în timp ce o comunitate întreagă plânge pierderea nevinovată a unei vieți atât de tinere.

Media / 5. Voturi: