stirisurse.ro schimbari importante in brasov incarcarea masinilor electrice si hibrid va costa 14 leikwh din 2024

Schimbări Importante în Brașov: Încărcarea Mașinilor Electrice și Hibrid va Costa 1,4 Lei/kWh din 2024

Începând cu anul 2024, proprietarii de mașini electrice și hibrid din Brașov vor trebui să plătească pentru încărcarea vehiculelor lor la stațiile publice. Această schimbare, anunțată recent, marchează o etapă importantă în politica de mobilitate urbană a orașului.

Contextul Schimbării

Primăria municipiului Brașov a lansat în dezbatere publică un nou regulament pentru folosirea stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice și hibrid. Până acum, încărcarea la aceste stații a fost gratuită, dar din 2024 se propune un tarif de 1,4 lei/kWh. Acest pas vine în contextul în care municipalitatea dezvoltă o rețea de aproximativ 250 de stații de încărcare în zonele intens circulate, cartiere, stații de taxi și parcări publice.

Impactul asupra Utilizatorilor

Această schimbare va afecta peste 700 de proprietari de autoturisme electrice și peste 4.500 de proprietari de autoturisme hibrid din municipiu. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, a subliniat necesitatea reglementării modului în care utilizatorii pot beneficia de aceste servicii, inclusiv condițiile de încărcare și tarifele aplicabile.

Implicații pentru Mobilitatea Urbană

Introducerea unui tarif pentru încărcarea vehiculelor electrice și hibrid este un pas important în direcția sustenabilității și eficienței energetice. Această măsură poate stimula utilizarea responsabilă a resurselor și poate contribui la dezvoltarea infrastructurii de încărcare, esențială pentru adoptarea pe scară largă a vehiculelor electrice.

Participarea Publicului

Brașovenii sunt invitați să participe la dezbaterea publică și să își exprime părerea, să aducă modificări sau completări la proiectul de regulament până în 10 ianuarie 2024. Această implicare civică este crucială pentru adaptarea politicilor urbane la nevoile și așteptările cetățenilor.

Concluzie

Schimbarea tarifelor pentru încărcarea mașinilor electrice și hibrid în Brașov reprezintă un pas important în evoluția mobilității urbane și un model pentru alte orașe care își propun să devină mai ecologice și sustenabile. Este esențial ca orașele să se adapteze la noile tehnologii și să ofere infrastructuri care să susțină tranziția către un transport mai curat și mai eficient din punct de vedere energetic.

Media / 5. Voturi: