stirisurse.ro scandal in italia o biserica prezinta o varianta gay a nasterii domnului

Scandal în Italia: O Biserică Prezintă o Variantă Gay a Nașterii Domnului

O biserică din Italia a provocat un scandal după ce a pus în scenă o variantă gay a Nașterii Domnului, cu două mame ale pruncului Isus în loc de Maria și Iosif. Acest eveniment a stârnit reacții puternice din partea catolicilor și politicienilor conservatori din Italia.

Detalii ale Incidentului

  • Locația: Biserica Sfântul Petru și Paul de la Capocastello di Mercogliano, un cătun din provincia Avellino, situat la aproximativ o oră cu mașina est de Napoli.
  • Scopul Scenetei: Preotul bisericii, Vitaliano Della Sala, a declarat că a vrut să arate că familiile nu mai sunt doar tradiționale și că în parohiile lor se văd tot mai mulți copii ai unor noi tipuri de familie.
  • Reacția Preotului: Preotul, cunoscut ca simpatizant al cauzelor LGBTQ+, a menționat că atitudinea sa este conformă celei a Papei Francisc, care a autorizat recent preoții să binecuvânteze cupluri de același sex.

Reacții și Controverse

  • Critici din Partea Politicienilor: Senatorul Maurizio Gasparri de la Partidul Forza Italia a considerat sceneta ofensatoare pentru cei care respectă Familia Sfântă.
  • Denunțarea Incidentului: Asociația Pro-Vita & Famiglia a denunțat incidentul drept „periculos, rușinos și blasfemiator”, lansând o petiție online care a adunat rapid peste 21.000 de semnături.
  • Dezbatere Legală: În Italia, a avea copii de la mame surogat este ilegal, iar Parlamentul dezbate un proiect de lege care ar penaliza cuplurile care recurg la mame surogat în străinătate.

Concluzii

Această scenetă a Nașterii Domnului reprezintă un exemplu al „războaielor culturale” din Italia și reflectă tensiunile dintre tradiție și modernitate în societatea italiană. De asemenea, subliniază complexitatea și sensibilitatea subiectelor legate de religie și orientare sexuală.

Media / 5. Voturi: