Samsung va furniza software si radiouri pentru reteaua 5G mult intarziata a lui Dish

Samsung va furniza software și radiouri pentru rețeaua 5G mult întârziată a lui Dish

Samsung va furniza software și radiouri pentru rețeaua 5G Dish Network

Dish Network ne datorează o rețea 5G – acesta a fost punctul de bază al înțelegerii care a permis T-Mobile să cumpere Sprint , reducând opțiunile noastre de operator wireless la trei. Odată cu apropierea primului termen limită pentru Dish, compania a anunțat un nou partener: Samsung. Compania se alătură lui Dish ca furnizor în timp ce încearcă să construiască o rețea 5G de la zero.

Nici Dish nu construiește orice rețea 5G veche. Rețeaua se bazează pe o tehnologie mai nouă, bazată pe cloud, numită O-RAN (Open Radio Access Network), care se bazează pe hardware-ul standard (mai degrabă decât proprietar). Samsung furnizează software și unități radio vRAN ( Virtualized Radio Acc… you get it) pentru a ajuta la funcționarea întregului lucru.

Dish a promis FCC că va acoperi 20% din populație cu noua sa rețea până în iunie a acestui an, ceea ce reprezintă o piatră de hotar în drumul spre a acoperi 70% din populație până în iunie 2023. Proiectul a fost afectat de întârzieri , iar pentru cei care țin scorul acasă, iunie este luna viitoare. Nici ultimul apel pentru câștiguri al lui Dish nu a reprezentat cea mai frumoasă imagine a stării actuale a rețelei; din februarie, rețeaua era încă în testare beta cu prietenii și familia din Las Vegas. Vegas are o mulțime de lucruri, dar nu include, de fapt, 20% din populația SUA în granițele sale.

Dish nu este primul operator de rețea din SUA cu care a lucrat Samsung. Anterior a ajutat Verizon să-și extindă 5G Nationwide cu bandă joasă cu o tehnologie numită DSS sau Dynamic Spectrum Sharing. Să sperăm doar că acest nou parteneriat cu Dish va produce rezultate mai bune decât a avut acea întreprindere, deoarece ceasul ticăie.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie 0 / 5. Voturi: 0

Niciun vot până acum, evaluează pagina !