stirisurse.ro

România Se Alătură Revoluției Reciclării: Un Pas Mare cu Parteneri Australieni și Români în Reciclarea Bateriilor Li-ion

Într-o mișcare ambițioasă spre sustenabilitate și inovație, România se pregătește să devină un jucător cheie în industria globală de reciclare a bateriilor Li-ion, grație unui parteneriat strategic între Redivium Australia, compania românească de reciclare Ecowes și Asociația Națională de Reciclare a Bateriilor din România (SNRB). Acest consorțiu a demarat un studiu de fezabilitate pentru implementarea unei facilități de reciclare a bateriilor lithium-ion în România, cu o capacitate inițială de 10 tone pe zi, reprezentând o investiție de peste 40 de milioane de euro.

Tehnologia Inovatoare de Reciclare

Facilitatea va utiliza tehnologia de reciclare dezvoltată de Redivium, care și-a dovedit deja eficacitatea în țări precum Germania. Acest parteneriat oferă acces direct la o soluție sustenabilă de reciclare a bateriilor la scară industrială, transformând Ecowes și Asociația SNRB în parteneri strategici în regiunile licențiate de Redivium.

Experiența Internațională și Locală

Redivium nu este la prima experiență de acest gen, având deja proiecte similare în Regatul Unit cu G&P Battery Recycling Ltd (GPBR) și în Serbia cu Grupul Metalfer. Compania australiană este recunoscută pentru soluțiile sale sustenabile de gestionare și reciclare a materialelor critice, inclusiv bateriile de la vehiculele electrice.

Ecowes: Diversificare și Expansiune

Ecowes, înființată în 2017 în apropiere de București, a început prin reciclarea paletilor de lemn și, din 2020, și-a diversificat și extins activitatea către reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Această evoluție subliniază angajamentul companiei către inovație și sustenabilitate.

Impactul Asupra Industriei și Mediului

Implementarea acestei facilități de reciclare a bateriilor Li-ion în România nu doar că va contribui la reducerea impactului negativ asupra mediului prin reciclarea eficientă a bateriilor uzate, dar va și poziționa țara ca un lider în tehnologia verde și reciclarea bateriilor la nivel european și global.

Concluzie

Parteneriatul dintre Redivium Australia, Ecowes și SNRB marchează un pas important spre un viitor mai verde și sustenabil, plasând România pe harta globală a inovației în reciclarea bateriilor Li-ion. Această inițiativă nu doar că va aduce beneficii semnificative mediului, dar va stimula și economia locală prin crearea de noi locuri de muncă și dezvoltarea tehnologiei verzi.

Media / 5. Voturi: