stirisurse.ro romania noua capitala europeana a deseurilor un onor dubios de la vecinii europeni

România: Noua Capitală Europeană a Deșeurilor – Un ‘Onor’ Dubios de la Vecinii Europeni

Într-o mișcare de o ironie amară, se pare că Uniunea Europeană a găsit soluția perfectă pentru a-și gestiona deșeurile: să le trimită în România. Trei TIR-uri încărcate cu aproximativ 30 de tone de deșeuri din Olanda și Cehia au fost recent blocate de autoritățile române la frontiera de vest. Dar, haideți să fim sinceri, nu este acesta un gest de prietenie europeană? Un mod de a împărtăși bogățiile continentului cu toți membrii săi?

„Bunii Samariteni” și Generozitatea Lor Dubioasă

În doar patru zile, s-au oprit la intrarea în țară șase transporturi cu aproape o sută de tone de deșeuri. Aceste gunoaie erau marcate ca mărfuri second-hand, un truc ingenios pentru a masca adevărata lor natură. Se pare că „bunii samariteni” din Spania, Germania și Olanda nu știu cum să ne mai trimită din preaplinul lor… de deșeuri!

Alarmă la Nădlac II și Borș II!

La punctele de trecere a frontierei Nădlac II și Borș II, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au descoperit că automarfarele erau de fapt încărcate cu deșeuri, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară. Evident, cine ar avea nevoie de documente când împărtășești atât de generos gunoiul cu vecinii tăi?

Transporturi din „Elita” Europeană

Transporturile proveneau din țări precum Spania, Germania și Olanda, iar destinațiile erau din Suceava și Bihor. La Giurgiu, au fost respinse două transporturi cu peste 43 de tone de deșeuri metalice și de hârtie și carton, provenind din Bulgaria. La Arad, un transport cu peste 13 tone de deșeuri de metale neferoase din Cehia a fost de asemenea respins.

Concluzie: „Onoarea” de a Fi Groapa de Gunoi a Europei

În concluzie, se pare că România este pe cale să devină noua capitală a deșeurilor europene, un titlu pe care nimeni nu și-l dorea. În timp ce restul Europei se bucură de strălucirea curățeniei și a ordinii, România se luptă să nu devină groapa de gunoi a continentului. Un „onor” dubios, dar, hei, cine nu ar vrea să fie „prieteni” cu vecinii care îți trimit gunoiul lor?

Media / 5. Voturi: