stirisurse.ro romania data in judecata de pfizer pentru vaccinuri

România, Dată în Judecată de Pfizer pentru Vaccinuri

Ei bine, se pare că România a intrat într-o nouă eră, aceea a proceselor internaționale. De data aceasta, Pfizer, gigantul farmaceutic, ne-a dat în judecată pentru o sumă frumușică de jumătate de miliard de euro. Motivul? Simplu: trebuie să cumpărăm cele 28 de milioane de doze de vaccin anti-COVID pe care le-am comandat. Oare cine va plăti această sumă uriașă? Poate Iohannis, Gheorghiță, Arafat sau, de ce nu, toți cei vaccinați?

Un Contract Costisitor

Se pare că guvernanții noștri, în timpul pandemiei, au semnat un contract destul de generos cu Pfizer. Acum, compania ne cere să respectăm termenii contractului și să cumpărăm vaccinurile comandate. Dacă nu, tot trebuie să plătim pentru jumătate din cantitate, adică vreo 550 de milioane de euro. O sumă mică, nu-i așa?

Depozitele Pline, Portofelele Goale

Și ca să fie situația și mai interesantă, depozitele noastre sunt pline de vaccinuri și echipamente care expiră. Imaginile exclusive din aceste depozite arată un peisaj demn de un film post-apocaliptic. Vaccinuri peste vaccinuri, toate așteptând să fie folosite sau, mai probabil, să expire.

Cine Plătește Nota?

Acum, întrebarea de un milion de euro (sau mai bine zis, de jumătate de miliard) este: cine va plăti pentru această extravaganță? Poate ar trebui să le trimitem factura „cioclilor pandemiei”, cum le place unora să-i numească pe conducatorii noștri din ultimii ani, nu-i așa?

Concluzii Sarcastice

În concluzie, România se confruntă acum cu o factură uriașă pentru vaccinuri. O situație care pare desprinsă dintr-un scenariu de comedie neagră, unde eroii noștri guvernamentali au semnat contracte fără să se gândească la consecințe. Și acum, cineva trebuie să plătească. Oare cine va fi norocosul?

Media / 5. Voturi: