stirisurse.ro risipa de milioane de euro in constructia de centre sportive neutilizate

Risipă de Milioane de Euro în Construcția de Centre Sportive Neutilizate

O investigație recentă a dezvăluit o risipă semnificativă de fonduri publice în România, unde milioane de euro au fost cheltuite pentru construirea unor centre sportive care acum stau nefolosite. Această situație ridică întrebări serioase despre eficiența cheltuirii banilor statului și gestionarea proiectelor publice.

Detalii despre Investiții

Banii, proveniți de la Guvern și distribuiți prin Compania Națională de Investiții (CNI), au fost alocați primăriilor din întreaga țară pentru construirea acestor centre. Cu toate acestea, multe dintre aceste investiții nu au fost finalizate sau nu sunt utilizate corespunzător.

Exemple Specifice

  • Patru bazine de înot școlare, construite în ultimii 8 ani și care au costat peste 7 milioane de euro, nu sunt folosite de elevi.
  • În Sectorul 1, București, două bazine semiolimpice amenajate pe terenurile școlilor 178 și Sfântul Nicolae, construite acum 2 ani, nu au fost niciodată utilizate.
  • Situații similare se regăsesc și în alte părți ale țării, cum ar fi Giurgiu și Slănic Moldova, unde bazele sportive zac abandonate.

Problemele Sistemice

CNI recunoaște existența risipei, dar atribuie responsabilitatea legislației și lipsei atribuțiilor de control. De asemenea, există neînțelegeri între autorități și instituțiile educaționale privind administrarea și utilizarea acestor facilități.

Consecințe și Reacții

Această situație a stârnit critici și îngrijorări privind gestionarea fondurilor publice și necesitatea unor măsuri eficiente pentru a asigura utilizarea adecvată a investițiilor. De asemenea, se cere o mai bună coordonare între diferitele niveluri ale administrației publice.

Concluzie

Risipa de fonduri publice în construcția de centre sportive neutilizate este un exemplu de gestionare defectuoasă a resurselor statului. Este esențial ca autoritățile să revizuiască modul în care sunt planificate și executate astfel de proiecte pentru a asigura că banii publici sunt cheltuiți în mod eficient și responsabil.

Media / 5. Voturi: