stirisurse.ro redeschiderea dosarului de coruptie la isuj prahova scandalul autorizatiei de incendiu de la ferma dacilor 1

Redeschiderea Dosarului de Corupție la ISUJ Prahova: Scandalul Autorizației de Incendiu de la Ferma Dacilor

Direcția Națională Anticorupție (DNA) intenționează să redeschidă un dosar de corupție legat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Județean (ISUJ) Prahova, în contextul scandalului privind autorizația de incendiu a pensiunii Ferma Dacilor, locul unei tragedii recente.

Contextul Dosarului

  • Avertismente în Loc de Amenzi: În 2019, ISUJ Prahova a acordat doar avertismente pensiunii Ferma Dacilor, în ciuda neregulilor identificate, evitând astfel amenzile de 5000-10.000 lei prevăzute de lege.
  • Clasarea Inițială a Dosarului: Dosarul a fost clasat pe 21 martie 2023 de către Secția Militară a DNA, condusă la acea vreme de Liviu Lascu, adus pe funcție de Crin Bologa.

Detalii despre Nereguli

  • Nereguli în Acordarea Autorizațiilor: Dosarul DNA arată că Ferma Dacilor nu a putut face dovada deținerii unei autorizații de securitate la incendiu pentru o suprafață de 1200 mp.
  • Protocol la Ferma Dacilor: În august 2019, Ferma Dacilor a găzduit o masă de protocol oferită de conducerea ISUJ Prahova membrilor comisiilor de evaluare și însoțitorilor de loturi la un concurs profesional.

Redeschiderea Dosarului

  • Căutarea Modalităților de Redeschidere: În urma tragediei de la Ferma Dacilor, procurorii DNA caută modalități de redeschidere a dosarului, având în vedere că locația nu avea nici în prezent autorizație ISU.

Concluzii

Redeschiderea dosarului de corupție la ISUJ Prahova ar putea aduce noi informații și clarificări în cazul Ferma Dacilor. Acest caz subliniază importanța respectării regulilor de securitate la incendiu și a transparenței în acordarea autorizațiilor. Tragedia de la Ferma Dacilor reprezintă un memento dureros despre consecințele neglijării acestor aspecte esențiale.

Media / 5. Voturi: