stirisurse.ro reactia sefului anpc horia constantinescu dupa tragedia de la ferma dacilor

Reacția Șefului ANPC, Horia Constantinescu, După Tragedia de la Ferma Dacilor

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a luat poziție pe pagina sa de Facebook în urma tragediei de la pensiunea Ferma Dacilor, unde un incendiu a dus la pierderea tragică a șase vieți, inclusiv a unui copil. Constantinescu a respins orice legătură între promovarea sa anterioară a pensiunii și incidentul nefericit.

Contextul Declarațiilor

Horia Constantinescu a promovat anterior pensiunea Ferma Dacilor pe pagina sa de Facebook, lăudând produsele românești și ospitalitatea locului. După incendiul devastator, el a fost criticat pentru această promovare, în contextul în care pensiunea a devenit scena unei tragedii.

Punctul de Vedere al lui Constantinescu

  • Despre Legăturile Făcute: Constantinescu a subliniat că nu există o legătură directă între promovarea produselor românești și incendiul, considerând aceste asocieri ca fiind nefondate și jenante.
  • Despre Responsabilitate: El a respins ideea că ar trebui să își asume vina pentru incident, subliniind că nu este responsabil pentru autorizațiile sau siguranța locației.
  • Despre Prietenia cu Proprietarul: Constantinescu a menționat că este prieten cu proprietarul pensiunii de aproape 31 de ani și că a cunoscut proiectul încă din 2007, când era doar o idee.
  • Despre Tragedie: El a exprimat regretul profund pentru pierderile de vieți omenești și a subliniat că nu există o pedeapsă mai mare decât pierderea unui copil, referindu-se la Cornel Dinicu, care se prezenta ca fiind patronul pensiunii.

Concluzie

Șeful ANPC, Horia Constantinescu, își exprimă durerea și regretul față de tragedia petrecută la Ferma Dacilor, respingând orice acuzații de responsabilitate indirectă prin promovarea anterioară a locației. El subliniază importanța de a nu face legături nefondate între promovarea unui loc și evenimentele nefericite care pot avea loc ulterior.

Media / 5. Voturi: