Faceti aceste 10 remedieri mai intai

Puneți casa la vânzare ? Faceți aceste 10 remedieri mai întâi

Vrei preț bun atunci când îți vinzi casa? Este o idee bună să faceți aceste modificări înainte ca fotograful și inspectorul de casă să apară

Remedieri importante pentru a atrage potențialii cumpărători

Vânzarea unei case poate părea un proces dificil, dar există multe remedieri pe care le puteți gestiona pentru a face casa dvs. atrăgătoare pentru potențialii cumpărători și pentru a evita problemele în timpul unei inspecții. Unele remedieri sunt relativ simple, cum ar fi peticerea găurilor și crăpăturilor în perete sau înlocuirea robinetelor care curg, dar alte reparații pot necesita un profesionist cu experiență pentru a finaliza lucrarea în mod corespunzător. Nu lăsați aceste 10 defecte să descurajeze potențialii cumpărători atunci când puteți face modificările necesare înainte de a vă pune casa pe piață.

Peticerea găurilor și crăpăturilor

Găurile pot fi cauzate de o varietate de tapetări, cum ar fi imagini, postere și suporturi pentru televizor. Când aceste decorațiuni sunt demontate, pereții tăi pot fi plini de găuri, iar aceste găuri vor ieși cu adevărat în evidență pentru un potențial cumpărător. De obicei, cei care fac bricolaj pot repara singuri aceste găuri cu un compus pentru gips-carton și un cuțit de chit . Fisurile mai mari în tavan, pereți, tocurile ferestrelor sau tocurile ușilor sunt mai dificil de reparat, dar bricolagii experimentați ar trebui să poată gestiona singuri această reparație. Dacă există prea multe daune sau nu aveți timp să remediați aceste găuri și fisuri, angajați un dulgher profesionist sau un gips-carton pentru a face reparațiile.

Repararea sau actualizarea aparatelor

Electrocasnicele mari, cum ar fi spălat vase , frigiderele, cuptoarele , mașinile de spălat și uscătoarele sunt adesea vândute împreună cu o casă; cu toate acestea, dacă în prezent aveți aparate vechi sau deteriorate, este posibil ca proprietatea dumneavoastră să nu aducă un preț atât de mare pe cât ar putea. Este o idee bună să puneți aparatele în stare bună de funcționare și să le curățați astfel încât să arate atrăgător înainte de a vă pune casa pe piață. Dacă aparatele dumneavoastră sunt vechi sau nu funcționează, poate fi mai bine să le înlocuiți. În timp ce înlocuirea electrocasnicelor este de obicei mai costisitoare decât repararea lor, actualizarea frigiderului , aragazului sau a oricăror alte electrocasnice mari va spori atractivitatea casei tale și poate fi evidențiată de agentul imobiliar ca principală caracteristică de vânzare.

Întreținere HVAC

Înainte de a planifica introducerea casei pe piață, cereți unui profesionist HVAC să inspecteze sistemul pentru probleme și să efectueze întreținere regulată, cum ar fi curățarea conductelor și verificarea sistemului electric. Potrivit inspectorului principal certificat Hubert Miles, „În timpul inspecției la domiciliu, evaluatorul va lua, de obicei, notă de sistemele electrice care duc la sistemele HVAC , conductele care trece prin casă, defecțiunile cuptorului și ventilația generală a proprietății. ”

Schimbarea filtrului de aer este o parte a sistemului de care se poate ocupa un bricolaj. Filtrul de aer trebuie înlocuit la fiecare 90 de zile pentru a preveni deteriorarea altor părți ale sistemului de încălzire și răcire. Cu toate acestea, mulți oameni nu respectă un program regulat de întreținere a cuptorului, astfel încât filtrele de aer pot fi adesea lăsate ani de zile fără a fi înlocuite, împiedicând trecerea aerului și scurtând durata de viață a sistemului HVAC.

Înlocuirea mânerului ușii

Majoritatea caselor sunt echipate cu mânere de uși sau clanțe pentru a deschide ușile din jurul casei. Când funcționează bine, trec aproape complet neobservate. Cu toate acestea, există puține lucruri mai frustrante decât a nu putea intra sau ieși dintr-o cameră. Așadar, atunci când mânerele ușilor se lipesc în tocul ușii sau nu deschid ușa cu prima, a doua sau chiar a treia rotire, acestea pot deveni dăunătoare vânzării unei locuințe.

Înlocuirea unui mâner sau mâner de ușă este o reparație relativ simplă. Îmbunătățirea băilor și dormitoarelor cu mânere de uși care se încuie și instalarea de mânere de uși grele pe ușile din față și din spate poate avea un impact pozitiv asupra potențialilor cumpărători, la fel ca și asigurarea că mânerele interioare ale ușii se potrivesc toate.

Repararea sau înlocuirea robinetului

Bricolagii cu ceva experiență în instalații sanitare vor găsi relativ ușor să înlocuiască robinetele de baie și bucătărie . Unele robinete pot avea un singur mâner care echilibrează apa caldă și cea rece, în timp ce alte produse vor avea două mânere. Pentru a face bucătăria mai atrăgătoare, luați în considerare instalarea unui robinet cu un pulverizator separat care poate fi folosit pentru clătirea vaselor.

Bateriile pot rezista ani de zile fără probleme, dar scurgerile ușoare de la mâner creează pete de apă și locuri pentru ca mucegaiul să se dezvolte, să se răspândească și să se dezvolte pe mâner, robinet și chiuvetă. Scurgerile de la robinet în chiuvetă pot fi mai puțin dăunătoare zonei înconjurătoare, dar pot provoca creșteri inutile ale facturii de apă, iar picurarea constantă, picurarea, picurarea este vizibilă pentru potențialii cumpărători.

Actualizați panourile frontale

Prizele electrice pot fi instalate pe perete, tavan sau chiar pe podea într-o casă, dar ele sunt cel mai frecvent amplasate pe pereți chiar deasupra plintelor sau la înălțimea taliei în bucătărie sau birou. Cablajul acestor prize este de obicei protejat de plăci frontale din plastic sau metal care pot deveni crăpate, ciobite, pătate sau îndoite în timp.

În timp ce schimbarea plăcilor frontale este o îmbunătățire estetică, este și o actualizare de siguranță accesibilă și ușoară pe care aproape oricine are o șurubelniță o poate finaliza. Plăcile frontale pot fi, de asemenea, schimbate într-o culoare diferită pentru a se potrivi cu o nouă culoare a peretelui sau estetică a camerei.

Înlocuiți alarmele de fum lipsă sau expirate

Alarmele de fum sunt un dispozitiv de siguranță necesar pentru a avea în casă. Este obligatoriu să existe o alarmă de fum funcțională la fiecare etaj al clădirii, deși Asociația Națională pentru Protecția împotriva Incendiilor (NFPA) recomandă instalarea unei alarme de fum la fiecare etaj, precum și instalarea uneia în fiecare dormitor și în afara fiecărei zone de dormit pentru a asigura că indivizii adormiți sunt treziți în caz de incendiu. Pe lângă verificarea numărului de alarme de fum, un inspector la domiciliu va verifica amplasarea alarmelor de fum, vârsta lor și dacă fiecare alarmă funcționează; așa că înainte de a pune casa pe piață, înlocuiți alarmele de fum lipsă, deteriorate sau învechite.

Remediați orice daune de apă sau probleme de mucegai existente

Inspectorul de locuințe certificat Hubert Miles notează că „atunci când apa intră în fundația unei case și nu are o cale reală de scurgere, poate cauza o gamă largă de probleme. Cele mai multe dintre aceste probleme sunt semnale roșii semnificative atunci când cumpărați o proprietate.” Daunele cauzate de apă pot fi cauzate de scurgeri în interiorul casei, prin fundație, pereți sau acoperiș. Poate fi, de asemenea, rezultatul unor instalații sanitare, conducte de aer sau ventilatoare de baie ventilate necorespunzător. Nivelurile ridicate de umiditate pot contribui, de asemenea, la deteriorarea apei din cauza condensului crescut pe suprafețele mai reci, cum ar fi ferestrele, ușile și țevile. Găsiți și reparați sursa daunelor cauzate de apă, apoi efectuați reparații în zona deteriorată, asigurându-vă că micile petice de mucegai sunt îndepărtate cu grijă (asigurați-vă că utilizați o protecție respiratorie adecvată). Pentru a îndepărta pete mai mari de mucegai, angajați o companie de restaurare specializată în daune cauzate de apă.

Reparați cablajul defect

Nu numai cablarea defectuoasa un risc major de incendiu care ar trebui tratat imediat, dar iese si in evidenta la o inspectie a locuintei si este relativ vizibila in timpul prezentarilor. Potențialii cumpărători nu doresc să se mute într-o casă care ar putea avea un risc mai mare de ardere din cauza unui întrerupător defect care provoacă scântei și aprinde izolația din pereți. Dacă nu aveți experiență pentru a repara cablurile defectuoase, nu încercați să faceți soluția de bricolaj. Contactați un electrician profesionist și rezolvați problema în mod corespunzător pentru a vă proteja pe dumneavoastră și viitorii proprietari.

Reparatii lambriuri exterioare si acoperisuri

Când un potențial cumpărător ajunge la casă, primele lucruri pe care le va observa despre casa ta sunt acoperișul și pereții exteriori. deteriorate , fie slăbite, fie rupte, pot fi suficiente pentru a alunga potențialii cumpărători, deoarece aceste semne indică faptul că acoperișul a fost neglijat și că pot exista scurgeri și daune cauzate de apă în casă. Sidingurile și cărămizile murdare sau deteriorate îndepărtează oamenii în grabă, așa că este necesar să spălați cu presiune exteriorul casei și să faceți reparații la siding, cărămidă și acoperiș. Dacă nu vă simțiți confortabil să înlocuiți țiglele de acoperiș sau să reparați panourile exterioare, luați în considerare angajarea unei companii profesioniste pentru a face treaba rapid și corect.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie 5 / 5. Voturi: 2

Niciun vot până acum, evaluează pagina !