stirisurse.ro poli iasi in criza financiara vanzarea lui luis phelipe la fcsb o necesitate economica poli iasi unul dintr

Poli Iași în Criză Financiară: Vânzarea lui Luis Phelipe la FCSB, o Necesitate Economică

Poli Iași, unul dintre cluburile de tradiție din fotbalul românesc, se confruntă cu dificultăți financiare semnificative, fiind nevoit să vândă unul dintre cei mai valoroși jucători, Luis Phelipe, la FCSB, pentru suma de 200.000 de euro. Această decizie a stârnit reacții mixte în rândul suporterilor și a pus în lumină situația delicată a clubului.

Contextul Vânzării

Managerul Poli Iași, Florin Briaur, a explicat că vânzarea lui Luis Phelipe a fost necesară pentru a ieși din impasul financiar. Clubul se confruntă cu datorii importante, inclusiv salarii restante, prime de promovare neplătite și bonusuri de rezultat din acest sezon. Datoriile totale ale clubului se ridică la aproape două milioane de euro.

Reacția Suporterilor

Suporterii ieșeni au protestat vehement pe rețelele de socializare și au solicitat demisii la vârful clubului. De asemenea, au anunțat boicotarea meciului cu FCSB, exprimându-și nemulțumirea față de suma obținută pentru transferul lui Luis Phelipe.

Planul de Redresare Financiară

Florin Briaur a menționat că banii obținuți din vânzarea lui Luis Phelipe vor permite achitarea datoriilor presante și rostogolirea unor restanțe spre 2024. Clubul se bazează pe alte surse de finanțare pentru viitor, având un plan prin care să devină un club curat la finalul lui 2024.

Concluzie

Situația de la Poli Iași reflectă dificultățile cu care se confruntă multe cluburi de fotbal din România. Vânzarea lui Luis Phelipe la FCSB este un exemplu al modului în care problemele financiare pot influența deciziile strategice ale cluburilor și pot afecta relația cu suporterii.

Media / 5. Voturi: