Pentru a castiga urmatorul razboi Pentagonul are nevoie de tocilari

Pentru a câștiga următorul război, Pentagonul are nevoie de tocilari

Pentru a câștiga următorul război, Pentagonul are nevoie de tocilari.

Oamenii de știință de date, programatorii și alți tehnicieni s-ar putea dovedi decisivi în conflictele viitoare, dacă unchiul Sam îi poate recruta.

Atunci când Rusia a invadat Ucraina , Departamentul de Apărare al SUA a apelat la o echipă de experți în învățare automată și inteligență artificială pentru a înțelege o avalanșă de informații despre conflict. „Am promovat oamenii de știință de date”, a declarat secretarul adjunct al Apărării Kathleen Hicks pentru WIRED într-un interviu recent. Acești experți în tehnologie au creat cod și algoritmi de învățare automată, creând sisteme care sunt „mai ales valoroase pentru sintetizarea imaginii logistice complexe”, a spus ea.

Datorită naturii sensibile a operațiunilor din Ucraina, Hicks spune că nu poate oferi detalii despre ceea ce a făcut echipa de date. Dar Hicks spune că acest lucru ajută la dovedirea unui punct pe care ea și alții au făcut-o în Pentagon de ceva timp – că tehnologia schimbă fundamental natura războiului și că SUA trebuie să se adapteze pentru a-și menține avantajul.

„Îmi place să spun că biții pot fi la fel de importanți ca și gloanțe”, spune Hicks, referindu-se la importanța software-ului, a datelor și a învățării automate. Nu numai că tehnologia avansează mai rapid și în moduri diferite; SUA se confruntă, de asemenea, cu o nouă concurență internațională în domenii emergente precum AI. Rusia ar putea fi mai puțin o amenințare tehnologică, dar China a apărut ca un nou rival formidabil, aproape de egalitate. „Știm că, prin declarațiile scrise ale guvernului chinez, ei caută foarte mult să avanseze pe frontul AI”, spune Hicks.

În timpul conflictului aflat în desfășurare din Ucraina, algoritmi de inteligență artificială au fost folosiți pentru a transcrie și interpreta discuțiile radio rusești și pentru a identifica indivizii ruși în videoclipurile postate pe rețelele de socializare, folosind tehnologia de recunoaștere facială. Dronele low-cost care folosesc algoritmi standard pentru a detecta și a naviga se dovedesc, de asemenea, o nouă armă puternică împotriva sistemelor și strategiilor mai convenționale. O campanie de hacking fără precedent împotriva Rusiei arată cum abilitățile de securitate cibernetică au devenit o armă puternică împotriva unui adversar al unui stat național. Noile arme pot fi acum dezvoltate și la o viteză vertiginoasă, așa cum sa arătat la începutul acestei luni, când SUA au declarat că au dezvoltat o dronă personalizată.special pentru utilizarea de către forțele ucrainene. În schimb, cel mai recent avion de luptă al Forțelor Aeriene ale SUA, F-35, a fost în dezvoltare de peste 20 de ani , la un cost estimat pe viață de 1,6 trilioane de dolari.

Deși SUA ajută Ucraina să depășească greutatea ei, oferind ajutor financiar, arme convenționale și noi tehnologii, există aceia – în interiorul și în afara Pentagonului – care se îngrijorează că SUA sunt prost echipate pentru a se adapta provocărilor prezentate de război. în viitor. „Fiecare companie mare are aceeași problemă”, spune Preston Dunlap, care a demisionat săptămâna trecută din funcția de arhitect șef al Departamentului Forțelor Aeriene, rol care a implicat modernizarea dezvoltării și achizițiilor de tehnologie. Dunlap compară situația cu modul în care marile afaceri de succes pot fi perturbate de schimbările tehnologice și de concurenți mai ageri, un fenomen pe care profesorul de la școala de afaceri Clayton Christensen l-a numit „ dilema inovatorului. ”

Dunlap a scris o scrisoare deschisă de demisie în care a recomandat pași pe care Departamentul Apărării ar trebui să ia pentru a îmbrățișa o cultură mai rapidă, experimentală și mai concentrată pe tehnologie. El spune, la fel ca o afacere care se confruntă cu perturbări tehnologice și concurenți mai ageri, armata americană se luptă să schimbe direcția, deoarece cuprinde atât de mulți oameni, sisteme și moduri înrădăcinate de a face lucrurile. El sugerează că susținătorii schimbării, precum Hicks, nu pot face decât atât. „Sunt îngrijorat de faptul că operatorii trebuie să intre într-un fel de situație [conflict] fără tehnologia disponibilă”, spune el. „Nu este un loc în care vreau să fim.”

Un raport din 2019 comandat de Defense Innovation Board , care oferă secretarului apărării și secretarului adjunct al apărării recomandări cu privire la adoptarea tehnologiei, avertizează că software-ul și dezvoltarea acestuia au devenit o problemă strategică crucială pentru armata SUA. Consiliul observă, de asemenea, că DOD nu poate concura de obicei cu salariile pe care companiile de tehnologie le oferă dezvoltatorilor de software.

DOD a luat numeroși pași pentru a-și îmbunătăți cotele tehnologice, cu un accent deosebit pe AI. În august 2015, departamentul a înființat Unitatea de inovare a apărării, care are sarcina de a coordona IA în diferite domenii ale armatei. Cea mai recentă mișcare, pe 25 aprilie, a văzut Pentagonul și-a anunțat primul său ofițer șef de inteligență digitală și artificială, Craig Martell, anterior șef al învățării automate la Lyft. Martell a fost numit de Hicks pentru a ajuta la promovarea adoptării și utilizării tehnologiei.

Există o dezbatere cu privire la câți ingineri software și oameni de știință de date are nevoie de fapt DOD pentru a se angaja și cât de mult din muncă poate externaliza. Anunțurile de angajare evidențiază schimbarea lumii apărării către o perspectivă centrată pe software. Emsi , o companie care urmărește listele de locuri de muncă, spune că 33% din cele 370.000 de anunțuri de angajare în industria apărării pe care le-a analizat menționează abilități de dezvoltare software sau știință a datelor, o cifră care a crescut cu 91% din 2017.

Există multe moduri în care AI și alte tehnologii ar putea beneficia armata americană, în afară de a ajuta cu colectarea și analiza informațiilor sau de a face armele mai inteligente. Mici studii au arătat că tehnologia poate ajuta la gestionarea logisticii , la prezicerea momentului în care utilajele vor eșua și la îmbunătățirea îngrijirii veteranilor

Dar Comisia Națională de Securitate pentru Inteligență Artificială , o inițiativă a Pentagonului pentru a evalua peisajul tehnologic în schimbare, a avertizat că SUA trebuie să investească mai mult în noi tehnologii și să lucreze mai strâns cu sectorul privat pentru a evita să fie orbită de China .

Având în vedere deficitul de talent intern, Pentagonul a apelat la sectorul privat pentru ajutor. Însă încercările de a spori resursele tehnologice prin colaborarea strânsă cu Silicon Valley au fost grele. Proiectul Maven, o inițiativă a Forțelor Aeriene de a colabora cu firme de tehnologie, a stârnit controverse în 2019, când angajații Google au protestat împotriva deciziei companiei de a dezvolta tehnologie pentru analiza imaginilor aeriene. Lucrătorii de la Microsoft au organizat proteste față de contractele militare ale acelei companii în același an. Pentagonul continuă să lucreze cu unele firme din Silicon Valley , dar este posibil să vadă în continuare respingeri din partea unor lucrători din domeniul tehnologiei în privința proiectelor militare de mare profil.

Will Roper a supravegheat achizițiile pentru Forțele Aeriene între 2018 și 2021 și a condus dezvoltarea de experimente inovatoare care implică desfășurarea rapidă a IA în aeronavele militare folosind metode software agile împrumutate din lumea tehnologiei. El spune că, până când DOD nu va reuși să recurgă la mai multă expertiză tehnică, poate prin atragerea experților tehnici pentru a-și oferi timpul voluntar, „probabil nu vom vedea tehnologia aliniată în armată cu cea în sectorul privat. ” „De ce suntem încă morți în apă când vine vorba de talent?” el spune.

Unii experți spun că DOD trebuie să reinventeze relațiile existente cu sectorul privat. Aceștia susțin că acordarea de contracte de mai multe miliarde de dolari unor companii precum Lockheed Martin, Raytheon Technologies sau Northrop Grumman pentru a dezvolta tehnologie de-a lungul mai multor ani este greu de propice unei inovații rapide.

Chris Brose este director de strategie pentru Anduril , o companie care lucrează la o serie de sisteme de apărare care încorporează tehnologii care au apărut în Silicon Valley, cum ar fi realitatea virtuală și AI. Brose spune că noile tehnologii trebuie dezvoltate și repetate mai rapid. Anduril, care a fost co-fondat de pionierul realității virtuale Palmer Luckey, este una dintre câteva companii noi de apărare care speră să perturbe ordinea existentă făcând lucrurile diferit. „Când îndepărtați toată opacitatea, complexitatea și jargonul, aceasta este o poveste foarte simplă de perturbare”, spune Brose.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie 0 / 5. Voturi: 0

Niciun vot până acum, evaluează pagina !