stirisurse.ro nemultumiri in randul politistilor salarii reduse si proteste anuntate

Nemulțumiri în Rândul Polițiștilor: Salarii Reduse și Proteste Anunțate

Polițiștii din România se confruntă cu o situație dificilă, având în vedere că salariile lor au fost reduse cu peste 3.000 de lei, o problemă semnalată de Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC). Această situație a stârnit nemulțumiri și amenințări cu proteste care ar putea bloca sistemul.

Reducerea Salariilor Polițiștilor

  • Pierderi Salariale: Polițiștii pierd la salariu peste 3.000 de lei din cauza neaplicării integrale a Legii 153/2017.
  • Majorare Insuficientă: Majorarea salarială de 5% anunțată de Guvern este considerată insuficientă de către sindicaliști, care o cataloghează drept „o glumă proastă”.

Situația Polițiștilor Debutanți

  • Salarii Apropiate de Minimul pe Economie: Un polițist debutant primește un salariu net de doar 2.430 de lei, cu doar 20 de lei peste salariul minim pe economie.
  • Pierderi la Sporuri: Sporurile sunt blocate la salariul de funcție din decembrie 2018, ceea ce înseamnă o pierdere de 400 de lei pentru toți polițiștii.

Reacția Sindicatului

  • Proteste Anunțate: SNPPC amenință cu forme de protest, inclusiv refuzul relaxării controlului la granițe și blocarea intrării în serviciu la IPJ-uri.
  • Cereri către Guvern: Sindicatul solicită acordarea sporurilor și indemnizațiilor la valorile salariale din iunie 2023 și actualizarea salariului de grad în raport cu salariul minim pe economie.

Concluzie

Situația actuală a polițiștilor din România evidențiază probleme serioase în ceea ce privește salarizarea și condițiile de muncă. Nemulțumirile exprimate de sindicat și amenințările cu proteste subliniază nevoia urgentă de a aborda aceste probleme pentru a asigura funcționarea eficientă a sistemului de ordine publică.

Media / 5. Voturi: