stirisurse.ro 3

Mitingul Fermierilor și Transportatorilor în București: O Manifestare de Amploare

Aprobare pentru Mitingul Fermierilor și Transportatorilor în București

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a aprobat organizarea unui miting de amploare pentru fermieri și transportatori în București. Inițial, protestatarii au solicitat autorizație pentru 50.000 de persoane și 200 de utilaje, însă Primăria Capitalei a aprobat participarea a 5.000 de persoane și a 200 de vehicule.

Detalii despre Miting

Mitingul va avea loc în parcarea din Piața Constituției și nu va afecta traficul din București. Acesta este programat pentru zilele de 21, 22 și 23 ianuarie. Primarul a anunțat că manifestația a fost aprobată pentru 100 de tractoare și 100 de capete tractor de tir.

Contextul Cererii Inițiale

Protestatarii au cerut inițial ocuparea integrală a Pieței Victoriei și a străzilor adiacente pentru 15.000 de mașini și utilaje. Această cerere a fost respinsă de primar pe motivul riscului de blocare a transportului în București.

Măsuri Anunțate de Guvern

În contextul protestelor, Guvernul urmează să aprobe un set de măsuri negociate cu reprezentanții fermierilor și transportatorilor. Printre acestea se numără amânarea ratelor la creditele producătorilor agricoli afectați de seceta din 2023, sprijin direct de 100 de euro la hectar pentru cultivatori, adoptarea unui nivel decent al polițelor RCA pentru transportul de marfă, plata în rate a asigurării RCA, modificarea controlului prin cântărire în vămi, abrogarea limitei de despăgubire în cazul contractului național și echivalarea permisului auto pentru tractoare.

Continuarea Dialogului cu Guvernul

Negocierile cu Guvernul au fost purtate de reprezentanți ai Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România, Consiliul Național al IMM-urilor din România, Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România, Federația Operatorilor Români de Transport și Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale.

Concluzie

Mitingul fermierilor și transportatorilor din București reprezintă un moment important în dialogul dintre aceste categorii profesionale și autoritățile locale și naționale. Măsurile propuse de Guvern arată o deschidere către soluționarea problemelor cu care se confruntă aceste sectoare.

Media / 5. Voturi: