Microsoft Edge depaseste Safari ca fiind al doilea cel mai popular browser desktop

Microsoft Edge depășește Safari ca fiind al doilea cel mai popular browser desktop

Microsoft Edge depășește Safari ca fiind al doilea cel mai popular browser desktop

Deși nimănui nu părea să-i pese de Windows Explorer, Microsoft își face temele în mod corespunzător, deoarece browserul său Edge tocmai a depășit Safari și a devenit al doilea cel mai popular browser desktop, potrivit unei analize.

Datele Statcounter arată cum Microsoft Edge a crescut încet în comparație cu Safari din martie 2021. În timp ce Google Chrome rămâne cel mai popular browser desktop, cu peste 66% dintre utilizatori, Edge și Safari se luptau pentru 10% din cota de piață. fiecare.

Acum, iată cum arată primele trei browsere desktop populare:

  • Google Chrome: 66,64%
  • Microsoft Edge: 10,07%
  • Safari: 9,61%

Dacă credeți că baza de utilizatori pentru computerele Windows este mult mai mare decât Mac-urile Apple, are sens de ce Microsoft Edge are atât de mult potențial de a continua să crească. Pe de altă parte, ar putea însemna, de asemenea, că mai puțini proprietari de Mac folosesc Safari ca browser principal pentru desktop. Un alt indiciu este că utilizatorii Safari au scăzut din martie 2021 până în martie 2022, deși Apple vinde mai multe Mac-uri ca niciodată .

Un motiv ar putea fi Safari reproiectat introdus în timpul WWDC 2021. Deși personal îmi place noul design al stivei, oamenii au avut o mulțime de păreri despre acest nou aspect . Acesta este motivul pentru care, în mijlocul testării beta a macOS Monterey, iOS 15 și iPadOS 15, Apple a schimbat modul în care va apărea mai întâi Safari și apoi a oferit noua opțiune pentru utilizatori doar dacă își doreau asta cu adevărat.

Firefox, care aproape a depășit Safari în februarie 2022, a pierdut utilizatori activi, deși nu este clar dacă migrează la Chrome sau Edge.

Alte browsere reprezintă aproximativ 2,5% dintre utilizatori, iar Opera reprezintă 2,44% din totalul utilizatorilor de browser desktop.

Care este browserul tău preferat pentru desktop? Folosești Safari, de ce?

Împărtășiți-vă gândurile în secțiunea de comentarii de mai jos.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie 0 / 5. Voturi: 0

Niciun vot până acum, evaluează pagina !