stirisurse.ro lupta pentru drepturi federatia sanitas si protestele pentru majorarea salariilor in sistemul sanitar

Lupta Pentru Drepturi: Federația Sanitas și Protestele pentru Majorarea Salariilor în Sistemul Sanitar

Liderii Federației Sanitas, reprezentând angajații din sistemul de sănătate, au anunțat recent că nu vor renunța la calendarul de proteste stabilit, în ciuda dialogului deschis cu premierul Marcel Ciolacu. Revendicarea principală a federației este majorarea salariilor cu 20% pentru toți angajații din sistemul sanitar, o cerință care rămâne nerezolvată de către guvern.

Deschiderea la Dialog și Determinarea de a Protesta

Președintele Sanitas, Leonard Bărăscu, și prim-vicepreședintele, Iulian Pope, au subliniat aprecierea pentru deschiderea la dialog a premierului, dar au reiterat hotărârea de a nu renunța la proteste. Această decizie vine în urma unei întâlniri cu Marcel Ciolacu, în cadrul lucrărilor Consiliului Național al federației.

Un Calendar de Proteste Bine Stabilit

Federația Sanitas a planificat o serie de acțiuni de protest, începând cu o pichetare a Ministerului de Finanțe. Aceste mișcări sindicale sunt menite să atragă atenția asupra situației salariale precare din sistemul sanitar. Liderii sindicali au menționat că, deși premierul a propus formarea unui grup de lucru tehnic, nu există încă un calendar clar pentru posibilele majorări salariale.

Situația Salarială în Sistemul Sanitar

Iulian Pope a accentuat că majoritatea lucrătorilor din sistemul sanitar primesc salarii foarte mici, subliniind necesitatea unei majorări salariale semnificative. El a menționat că fiecare categorie profesională din sistem merită mai mult decât este plătită în prezent.

Poziția Fermă a Federației

În fața unei posibile oferte de creștere salarială mai mică decât cea solicitată, liderii Sanitas au fost categorici: minimul acceptabil este o majorare de 20%. Această hotărâre a fost luată de Consiliul Național și se aplică pentru toți lucrătorii din sistemul sanitar, inclusiv personalul TESA.

Concluzie

Federația Sanitas rămâne fermă în cererile sale și continuă să lupte pentru drepturile angajaților din sistemul sanitar. Cu un calendar de proteste bine stabilit și o poziție clară, federația își propune să aducă schimbări semnificative în ceea ce privește salarizarea în domeniul sănătății.

Media / 5. Voturi: