indiavpn

India ordonă companiilor VPN să colecteze și să predea datele utilizatorilor

Un nou ordin guvernamental va forța rețelele private virtuale să stocheze datele utilizatorilor timp de cinci ani sau mai mult.

În India, companiile de rețele private virtuale vor fi obligate să colecteze date extinse despre clienți – și să le mențină timp de cinci ani sau mai mult – în conformitate cu o nouă directivă națională a echipei de răspuns la urgențe computerizate a țării, cunoscută sub numele de CERT-in. Este o politică care probabil va îngreuna viața atât pentru companiile VPN, cât și pentru utilizatorii VPN de acolo.

Organismul, aflat în subordinea Ministerului de Electronică și IT al țării, a anunțat joi că VPN-urile din țară vor trebui să păstreze numele clienților, adresele fizice și IP validate, modelele de utilizare și alte forme de informații de identificare personală. După cum a raportat prima dată de Entracker , cei care nu se conformează ar putea risca până la  un an de închisoare în conformitate cu legea aplicabilă citată în noua directivă.

Directiva nu se limitează la furnizorii VPN. Centrele de date și furnizorii de servicii cloud sunt ambii enumerați în aceeași dispoziție. Companiile vor trebui să păstreze informațiile despre clienți chiar și după ce clientul și-a anulat abonamentul sau contul. Și, în toate cazurile, CERT-in va cere companiilor să raporteze despre „accesul neautorizat la conturile de social media” al utilizatorilor lor.

Majoritatea VPN-urilor oferă o politică fără înregistrare, o promisiune publică împotriva înregistrării, colectării sau partajării datelor de utilizare și de navigare ale clienților. Serviciile de vârf precum  ExpressVPN  și  Surfshark  funcționează numai cu  servere de disc RAM și alte tehnologii fără jurnal , ceea ce înseamnă că VPN-urile ar fi, teoretic, incapabile să monitorizeze URL-urile enumerate în directivă. Dacă VPN-urile din India sunt obligate conform noii directive să păstreze datele de înregistrare a clienților – sau să monitorizeze și să raporteze utilizarea rețelelor sociale – mulți ar putea încălca legea pur și simplu continuând să opereze.

India are o istorie în aplicarea unei mâini grele activității online.

În aprilie, India  a interzis 22 de canale YouTube . În 2021,  Facebook, Google Twitter au pus capăt unei conflicte tensionate cu guvernul indian, când au respectat în mare măsură controlul extins al guvernului asupra conținutului rețelelor sociale din țară. În 2020, țara a interzis peste 200 de aplicații chinezești,  inclusiv TikTok și, în cele din urmă, a  interzis 9.849 de adrese URL de rețele sociale . .

Grupul de susținere a drepturilor digitale  Access Now a raportat  luna trecută că întreruperile și întreruperile internetului impuse de guvern în India au reprezentat 106 dintr-un total global de 182 de astfel de acțiuni guvernamentale, sau aproape 60%. Directiva urmează, de asemenea, creșteri notabile ale  cererii de VPN în India , unde firma independentă de cercetare Top10VPN estimează că închiderile au afectat  59,1 milioane de utilizatori în 2021 .

Ministerul Electronicei și IT a declarat într-un comunicat sâmbătă că noua directivă este menită să o ajute să facă față „anumite lacune” care îl împiedică să răspundă la „incidente cibernetice și interacțiuni nespecificate cu circumscripția electorală”.

Conform  directivei complete a ministerului , companiile VPN vor fi obligate să colecteze și să raporteze următoarele informații:

  • Numele clienților, adresa fizică, adresa de e-mail și numerele de telefon validate.
  • Motivul pentru care fiecare client folosește serviciul, datele la care îl utilizează și „modelul de proprietate”.
  • Adresa IP și adresa de e-mail utilizate de un client pentru a se înregistra pentru serviciu, împreună cu o ștampilă de timp de înregistrare.
  • Toate adresele IP emise unui client de către VPN și o listă de adrese IP utilizate de baza de clienți în general.

Directiva  completă a ministerului este programată să intre în vigoare pe 27 iunie, deși guvernul ar putea amâna implementarea pentru a acorda timp pentru o conformitate mai largă. 

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie 0 / 5. Voturi: 0

Niciun vot până acum, evaluează pagina !