stirisurse.ro escrocheria bransarii la reteaua de gaz in romania

Escrocheria Branșării la Rețeaua de Gaz în România

O nouă escrocherie începe să câștige teren în România, vizând branșarea la rețeaua de gaz. Primarul comunei Mărăcineni din Buzău a lansat un avertisment către populație printr-un mesaj pe pagina de Facebook, alertând despre prezența escrocilor care promit branșări la rețeaua de gaze și cer bani în avans.

Modul de Operare

  • Promisiuni False: Escrocii profită de inaugurarea unui nou gazoduct care va alimenta aproximativ 4.000 de gospodării, promițând branșări rapide la rețea în schimbul unor sume de bani.
  • Victimele Escrocheriei: Cel puțin o familie a căzut în plasa escrocilor, plătind 1.000 de lei pentru o simplă promisiune.

Mesajul Primarului

Primarul Constantin Dumitru a avertizat cetățenii să nu dea curs solicitărilor necunoscuților care promit branșări la rețeaua de gaz, subliniind că acestea sunt escrocherii. A menționat cazul unei locuitoare a comunei care a pierdut 1.000 de lei, după ce a plătit un așa-zis reprezentant al rețelei de gaz.

Precauții și Avertismente

  • Vigilență Crescută: Cetățenii sunt îndemnați să fie vigilenți și să nu se încreadă în promisiunile necunoscuților.
  • Verificarea Informațiilor: Este important ca orice solicitare de acest gen să fie verificată direct cu companiile autorizate sau cu autoritățile locale.

Concluzii

Această escrocherie reprezintă un semnal de alarmă pentru cetățeni să fie mai precauți și să verifice informațiile înainte de a efectua orice plată. Autoritățile locale și mass-media joacă un rol crucial în informarea și protejarea populației împotriva acestor fraude

Media / 5. Voturi: