De ce tehnologia recunoasterii faciale are un viitor incert cu intreprinderile mici

De ce tehnologia recunoașterii faciale are un viitor incert cu întreprinderile mici ?

De ce tehnologia recunoașterii faciale are un viitor incert cu întreprinderile mici ?

Dacă sunteți sceptic dacă compania dvs. va folosi vreodată tehnologia de recunoaștere facială ca instrument de afaceri, nu sunteți singur. Poate cel mai proeminent furnizor de tehnologie de recunoaștere facială din lume, Clearview AI, a atras critici semnificative și a ridicat preocupări etice chiar dacă a fost folosit de forțele de ordine.

Într-un interviu în direct cu Washington Post  săptămâna trecută, cofondatorul și CEO-ul Clearview AI din New York, Hoan Ton-That, a adresat întrebări despre implicațiile etice și legale ale software-ului său, care a devenit pentru prima dată cunoscut de mulți americani  când un miliardar l-a folosit. pentru a identifica data cinei a fiicei sale și pentru implicarea persoanelor de extremă dreapta în crearea companiei. Apăsat cu întrebări despre alegerile legale și etice pe care le-a făcut firma sa în timp ce crea o bază de date căutată de 20 de miliarde de imagini faciale, Ton-That a adus în mod repetat exemple în care cazurile de utilizare ale tehnologiei Clearview AI ar arăta mai bine în ochii publicului, menționând utilizarea acesteia. pentru a ajuta la prinderea criminalilor în pornografie infantilă și cazuri de abuz asupra copiilor. Ton-That a subliniat, de asemenea, utilizarea tehnologiei Clearview AI de către guvernul ucrainean pentru a identifica soldații ruși morți, pentru a-și anunța familiile cu privire la trecerea lor.

În timp ce Clearview AI are aproximativ 20 de miliarde de imagini faciale pentru a-și alimenta produsul actual, setul de date este folosit până acum doar de guverne. „Nu există nicio utilizare neguvernamentală a acestui set de date în acest moment”, a spus Ton-That, adăugând că „am dezvoltat ca prototipuri diferite versiuni ale tehnologiei noastre pentru retail și servicii bancare”.

Ton-That a pretins, de asemenea, că salută reglementările în domeniul recunoașterii faciale și a declarat că compania sa nu va face afaceri cu anumite guverne pe care le-a descris ca fiind „autoritare” – menționând în special China, Coreea de Nord și Iran – și că guvernele autoritare au resurse și capacitatea de a crea tehnologie echivalentă funcțional cu cea creată de compania sa. Clearview AI are în prezent 50 de angajați și se pare că a  strâns un total de 38 de milioane de dolari în finanțare de la înființarea sa în 2017. Ton-That a susținut că compania sa nu este asociată în mod special cu persoane de extremă dreapta și a negat afirmațiile conform cărora activistul de extremă dreapta Charles ” Chuck” Johnson este asociat cu compania.

Preocupările etice cu privire la multe forme de inteligență artificială și în special recunoașterea facială au fost o temă cheie chiar înainte ca tehnologia să fie cunoscută a fi posibilă, în lucrările de science fiction și nu numai. Lista țărilor care se aliniază pentru reglementarea și, ocazional, amendarea Clearview AI continuă să crească și include  Italia , Franța și Canada . În general, SUA nu a ales să reglementeze problemele legate de confidențialitate și impactul algoritmic. Facebook a abandonat în special tehnologia de recunoaștere facială anul trecut , dar multe alte firme de tehnologie nu au urmat exemplul.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie 0 / 5. Voturi: 0

Niciun vot până acum, evaluează pagina !