Data Broker vinde date despre locatia persoanelor care viziteaza clinicile de avort

Data Broker vinde date despre locația persoanelor care vizitează clinicile de avort

Costă puțin peste 160 USD pentru a obține date pentru o săptămână despre locul de unde provin oamenii care au vizitat Planned Parenthood și unde au mers după aceea.

O firmă de date despre locație vinde informații legate de vizitele la clinici care oferă avorturi, inclusiv facilități Planned Parenthood, care arată de unde provin grupurile de persoane care vizitează locațiile, cât timp au stat acolo și unde s-au dus după aceea, conform seturi de date. achizitionat de placa de baza.

Vânzarea datelor este, evident, mai importantă în contextul unui proiect de aviz al Curții Supreme, în care judecătorul Alito a indicat că instanța este gata să abroge decizia Roe v. Wade , precedentul vechi de decenii care a oferit protecție federală celor care caută un avort. Dacă acest proiect devine o decizie oficială, ar interzice imediat în totalitate sau parțial dreptul la avort în cel puțin 13 state .

Modul în care colectarea datelor se intersectează cu drepturile la avort, sau lipsa acestora , este probabil să atragă mai multă atenție în urma proiectului. Țara poate vedea, de asemenea, o creștere a activității de justiție sau a formelor de supraveghere și hărțuire împotriva celor care caută sau oferă avorturi. Cu aceste date agregate de locație disponibile pentru oricine de pe piața liberă, clienții ar putea include și vigilenți anti-avort.

Grupurile anti-avort sunt deja destul de pricepute în utilizarea tehnologiei noi pentru scopurile lor.

În 2016, un director general de publicitate care a lucrat cu grupuri anti-avort și creștine a trimis reclame direcționate femeilor care stăteau în clinicile Planned Parenthoodîn încercarea de a-și schimba decizia cu privire la avort. Vânzarea datelor de locație ridică întrebări cu privire la motivul pentru care companiile vând date pe baza clinicilor de avort în mod specific și dacă ar trebui să introducă mai multe măsuri de protecție în ceea ce privește achiziționarea acestor informații, dacă le vând deloc.

„Este foarte periculos să ai clinici de avort și apoi să lași pe cineva să cumpere traseele de recensământ de unde vin oamenii pentru a vizita acea clinică de avort”, a spus Zach Edwards, un cercetător în securitate cibernetică care urmărește îndeaproape piața de vânzare a datelor, într-un chat online, după ce a analizat. datele. „Așa faceți avort pe cineva care călătorește peste granițele de stat – cum faceți clinici care oferă acest serviciu.”

În urma unei interdicții aproape totale a avortului în Texas, de exemplu, persoanele din Texas care solicită avort au fost nevoite din ce în ce mai mult să călătorească în alte state în care accesul la avort este mai ușor pentru a obține îngrijirea de care au nevoie. Odată cu căderea lui Roe , oamenii care caută avort, care trăiesc în state conservatoare și își permit, vor începe probabil să călătorească pentru a avorta. Datele despre locație ar putea juca în funcție de identificarea și modul în care această călătorie este identificată, ceea ce face și mai urgent ca autoritățile de reglementare și legiuitorii să ia în considerare modul în care datele despre locație sunt colectate, utilizate și vândute.

Compania care vinde datele este SafeGraph.

SafeGraph obține în cele din urmă date despre locație din aplicațiile obișnuite instalate pe telefoanele oamenilor. Adesea, dezvoltatorii de aplicații instalează cod, numit kituri de dezvoltare software (SDK), în aplicațiile lor, care trimite datele despre locația utilizatorilor către companii în schimbul că dezvoltatorul primește o plată. Uneori, utilizatorii de aplicații nu știu că telefonul lor, fie prin intermediul unei aplicații de rugăciune, fie printr-o aplicație meteo, colectează și trimite date despre locație către terți, cu atât mai puțin unele dintre cazurile de utilizare mai periculoase despre care a raportat placa de bază, inclusiv transferul . date către contractorii militari americani . Planned Parenthood nu este organizația care realizează colectarea datelor și nici nu beneficiază de acestea din punct de vedere financiar.

SafeGraph reambalează apoi acele date de locație și alte date în diferite produse. Marți, Motherboard a raportat că CDC a cumpărat date SafeGraph în valoare de 420.000 USD pentru o listă generală de cazuri de utilizare COVID-19 și non-COVID-19. Google a interzis SafeGraph din Google Play Store în iunie .

SafeGraph clasifică „Planned Parenthood” drept „brand” care poate fi urmărit, iar datele achiziționate de placa de bază includ peste 600 de locații Planned Parenthood din Statele Unite. Datele au inclus date de locație pentru o săptămână pentru acele locații la mijlocul lunii aprilie. SafeGraph numește produsul de date despre locație „Patterns”. În total, datele au costat puțin peste 160 USD. Nu toate locațiile Planned Parenthood oferă servicii de avort. Dar placa de bază a verificat că unele facilități incluse în setul de date achiziționat fac.

De asemenea, Motherboard a căutat pe site-ul web SafeGraph „Planificarea familiei”, care a returnat un rezultat relevant al „Centrelor de planificare familială” la care oamenii puteau cumpăra apoi date referitoare la.

Datele SafeGraph’s Patterns urmăresc să răspundă la întrebări precum „cât de des vizitează oamenii, cât timp stau, de unde provin, unde mai merg și multe altele”, conform site-ului web al SafeGraph . SafeGraph calculează unde crede că vizitatorii unei locații trăiesc la nivelul blocului de recensământ. SafeGraph face acest lucru analizând unde se află un telefon în mod obișnuit peste noapte, sugerează documentația companiei .

Datele lui SafeGraph sunt agregate, ceea ce înseamnă că nu specifică în mod explicit unde s-a mutat un anumit dispozitiv. În schimb, se concentrează pe mișcările grupurilor de dispozitive. Dar cercetătorii au avertizat în mod repetat cu privire la posibilitățile de demascare a persoanelor conținute în seturi de date presupus anonimizate.

Secțiunile din setul de date SafeGraph Motherboard achiziționate gestionează un număr foarte mic de dispozitive per înregistrare, ceea ce facilitează teoretic deanonimizarea acelor persoane. Unii aveau doar patru sau cinci dispozitive care vizitează acea locație, SafeGraph filtrand datele dacă persoana respectivă folosea și un dispozitiv Android sau iOS.

Cu privire la datele care arată unde oamenii au călătorit la o anumită clinică pe baza blocului lor de recensământ, potențial peste granițele de stat, Edwards a spus că „SafeGraph va fi arma de alegere pentru radicalii anti-alegere care încearcă să vizeze „clinicile din afara statului” care oferă servicii medicale. îngrijire.” Missouri ia în considerare o lege care să facă ilegală „susitarea sau favorizarea” avorturilor în alte state .

Urmărirea vizitatorilor clinicilor de avort a fost mult timp un element de bază în arătarea amenințării reprezentate de datele de locație. Într-o investigație din 2018, The New York Times a luat date despre locație și a urmărit mai multe persoane în interiorul ei și le-a demascat pe unele dintre acestea. Una dintre persoanele urmărite a vizitat o unitate Planned Parenthood, potrivit raportului.

Recent, un canal de informare creștin The Pillar a publicat un articol care folosea date despre locație pentru a urmări mișcările unui anumit preot și apoi l-a declarat public ca potențial homosexual fără consimțământul lui .

Planned Parenthood nu a răspuns la o solicitare de comentarii. Nici SafeGraph nu a răspuns unei solicitări de comentarii, care includea întrebarea specifică dacă compania va continua să vândă date despre locație legate de clinicile de avort.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie 0 / 5. Voturi: 0

Niciun vot până acum, evaluează pagina !