Criza este un catalizator pentru o tranzitie ecologica

Criza este un catalizator pentru o tranziție ecologică

„Politica de coeziune s-a schimbat pentru a face față provocărilor zilei”, a declarat vicepreședintele Băncii Europene de Investiții la conferința de astăzi „Pomâine: Politici pentru creștere la Sofia”

Trebuie să privim criza ca pe un catalizator al tranziției ecologice și al transformării ecologice. [BEI] își va juca rolul în sprijinul economiei și afacerilor bulgare, pentru a realiza această tranziție într-un mod echitabil ”. Acestea au fost cuvintele  Lilyanei Pavlova , vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții (BEI), în cadrul conferinței naționale The Day Aftermâine: Politici pentru creștere, organizată de Economic.bg și Kmeta.bg, cu parteneriatul strategic al European Investment. Banca și parteneriatul media TheMayor.EU.

Doamna Pavlova a mai spus că politica de coeziune a suferit o schimbare pentru a răspunde noilor provocări, iar Banca s-a adaptat pentru a investi în digitalizare și tranziția ecologică. Evenimentul a reprezentat o oportunitate pentru Banca de a prezenta orientarea Politicii de Coeziune 2021-2027 și de a reitera faptul că instituția are experți pregătiți să asiste și să consulte municipalitățile în elaborarea proiectelor conform NextGenerationEU și implementarea acestora.

Politici de creștere, în vremuri de transformări societale și geopolitice

Evenimentul a fost inaugurat de premierul bulgar Kiril Petkov, al cărui discurs s-a concentrat și pe oportunitățile pe care le aduce criza. „ În acest moment, harta Europei este redesenată, iar Bulgaria va ieși din criză mai diversificată și mai puternică ”, a spus el, citat de Economic.bg. El a vorbit, de asemenea, despre recenta sa vizită la Kiev, unde a observat îndeaproape rachetele căzând asupra clădirilor civice. Totuși, în loc să fie disperați, localnicii l-au asigurat că „ asta ne va uni, iar acum avem un viitor european ”.

În cele din urmă, comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira , s -a adresat publicului și ea cu un discurs video. Adresându-se reprezentanților autorităților locale, întreprinderilor, regiunilor și sectorului civic din Bulgaria, în prezența deputaților în Parlamentul European, ea a confirmat că Europa rămâne unită în fața crizei din Ucraina:

În aceste zile ni s-a reamintit clar că independența energetică a Europei și tranziția către sursele regenerabile de energie nu sunt dictate doar de angajamentele noastre de neutralitate climatică, ci și de realitatea geopolitică cu care ne confruntăm.

Creșterea prețurilor la energie și întreruperea aprovizionării cu care ne confruntăm sunt un rezultat direct al războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Și așa cum am făcut în trecut, cu alte provocări, trebuie să rămânem uniți și să abordăm această problemă împreună și cu solidaritate .”

Webinarul complet este disponibil în video pe evenimentul de pe Facebook .

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie 0 / 5. Voturi: 0

Niciun vot până acum, evaluează pagina !