stirisurse.ro cresterea tarifelor la electricitate de catre hidroelectrica in 2024

Creșterea Tarifelor la Electricitate de către Hidroelectrica în 2024

Modificări Semnificative în Tarifele de Electricitate

Hidroelectrica, unul dintre principalii furnizori de electricitate din România, a anunțat recent o creștere a tarifelor pentru consumatorii casnici. Începând cu anul 2024, noul tarif va fi de 0,28404 lei/kWh, comparativ cu 0,25149 lei/kWh, cât a fost în 2023. Această schimbare reprezintă o creștere semnificativă pentru consumatorii finali.

Impactul asupra Consumatorilor din Prahova

Pentru consumatorii din Prahova, această majorare înseamnă că prețul final va fi de 0,90112 lei/kWh pentru un contract prelungit cu 12 luni. Această creștere va afecta bugetele gospodăriilor, în special în contextul creșterilor de prețuri la nivel global.

Menținerea Tarifului Plafonat pentru Consumul Redus

Pentru clienții care înregistrează un consum lunar mai mic de 100 kWh, Hidroelectrica menține tariful plafonat de 0,68 lei/kWh. Această măsură este menită să protejeze consumatorii cu un consum redus de electricitate.

Opțiuni pentru Consumatori

Consumatorii nemulțumiți de noile tarife au posibilitatea de a rezilia unilateral contractul cu Hidroelectrica. Aceasta oferă o oarecare flexibilitate clienților în alegerea furnizorului de electricitate care le satisface cel mai bine nevoile și bugetul.

Concluzie

Creșterea tarifelor la electricitate de către Hidroelectrica reprezintă o provocare pentru consumatorii casnici, în contextul economic actual. Este important ca consumatorii să fie conștienți de aceste schimbări și să își planifice bugetele corespunzător.

Media / 5. Voturi: