Creare website sau magazin online8 min

Creare website sau magazin online: sfaturi pentru antreprenori

Aspecte de care să ții cont atunci când îți creezi un website

Faptul că ne aflăm într-o eră digitală nu mai reprezintă o noutate. Extrem de multe servicii și aspecte ale vieților noastre de zi cu zi s-au mutat în mediul online odată cu venirea pandemiei de coronavirus. Avem școală online, servicii online, chiar și cumpărături online. Pentru a putea supraviețui ca antreprenor într-o lume digitală, nu este de ajuns să fii doar prezent pe internet, ci trebuie să știi și cum anume să fii prezent. Website-ul este sediul digital al afacerii tale. Acesta trebuie să te reprezinte și să denote profesionalismul și valorile tale, dar și să fie pe placul utilizatorilor. În cele ce urmează, află de ce sfaturi de Web Design să ții cont atunci când îți creezi un site pentru afacerea ta.

Nu te apuca de nimic, până ce nu ai un plan

Înainte să începi să te gândești la partea creativă și la cum vrei să arate site-ul tău, fă un plan al site-ului. Imaginează-ți călătoria pe care o va avea un utilizator care accesează website-ul tău. Gândește-te la ce ar vrea să vadă și pe ce pagini ar da click.

Vrei ca experiența potențialului tău client pe site-ul afacerii tale să fie una cât mai plăcută, iar pentru acest lucru trebuie să optimizezi cât se poate de bine conținutul website-ului tău. Pentru cele mai bune rezultate, îți recomandăm să te lași pe mâna specialiștilor care oferă servicii SEO.

Ține cont de SEO

Procesul de optimizare SEO reprezintă o serie de măsuri, tehnici și strategii prin care un website își îmbunătățește poziția în rezultatele motoarelor de căutare. Un site atractiv nu înseamnă nimic dacă nu are vizibilitate. Construindu-ți site-ul respectând principiile SEO, te asiguri că acesta va fi ușor de găsit de către utilizatori.

Pentru a fi sigur că site-ul tău va avea vizibilitate, nu ezita să ceri ajutorul celor care se ocupă cu astfel de servicii.

Testează în permanență

Website-ul tău trebuie să evolueze în timp, la fel ca și compania ta. Asemenea unui sediu fizic, trebuie să verifici că totul merge conform planului, că nu apar probleme sau dacă totuși acestea intervin, să le poți gestiona în timp util.

Testează performanțele website-ului tău. Vezi unde se pot face îmbunătățiri. Testează-l de pe telefon, de pe laptop sau de pe orice tip de dispozitiv pentru a te asigura că acesta funcționează optim de oriunde ar fi accesat.

Așadar, nu uita că Web Design-ul înseamnă mai mult decât să îți alegi culorile website-ului. Ține minte aceste sfaturi și pune-le în aplicare atunci când dorești să îți digitalizezi afacerea, iar dacă ai deja un website, nu strică niciodată o reevaluare având aceste aspecte în minte.

De multe ori, navigăm în mediul virtual fără a sesiza multitudinea de mesaje publicitare prin care actorii din online încearcă să ne cucerească. Și totuși, sunt cazuri în care site-urile cu un concept de web design bine pus la punct reușesc să ne acapareze atenția de-a lungul călătoriei noastre pe Internet. Este vorba despre acele mici trucuri de design web prin care putem fi convinși cu ușurință să urmărim un video, să achiziționăm un produs sau să completăm un formular – pe scurt, să ”convertim”.

Așadar, pentru a interacționa cu internauții prin intermediul unei interfețe atractive și ușor de utilizat, e important să știi care sunt cele mai recente trenduri din domeniu care marchează aceasta perioada:

  • Minimalismul – Mai puține cuvinte, o paletă de culori liniștitoare, imagini vii și îndemnuri foarte clare la acțiune sau, într-un cuvânt: simplitate. În aceasta perioada, la modă sunt conceptele de web design care mizează pe minimalism și care îi încurajează, totodată, pe utilizatori să exploreze paginile site-ului cu mai multă profunzime. Supraîncărcarea paginilor web cu informații sau cu elemente vizuale este de mult out of fashion, iar asta se întâmplă mai ales datorită faptului că internauții își doresc să ajungă rapid la ceea ce îi interesează, fără a fi întâmpinați pe site-uri de blocuri de text sau de imagini care obosesc privirea.
  • Designul unitar – Utilizatorii de Internet din prezent se pot simți deseori copleșiți de problemele cotidiene de care aleg să se detașeze optând pentru această sursă de entertainment. Din acest motiv, web designerilor le revine misiunea de a adapta grafica proiectelor pe care le dezvoltă astfel încât să reducă anxietatea celor care le accesează. Site-urile cu design aerisit, curat, care își păstrează consistența transmit vizitatorilor lor sentimentul de securitate și de siguranță, deci se numără și ele printre trendurile anului care urmează.
  • Micro animațiile – Animațiile nu sunt o noutate în designul web, însă specialiștii spun că vorbim despre o tendință în creștere în aceasta perioada. Mobilitatea subtilă a elementelor integrante din structura unui site oferă utilizatorilor o experiență de navigare mult mai interesantă. În plus, micro animațiile pot reprezenta un excelent instrument pentru marcarea zonelor cheie ale unei pagini, fiind una dintre cele mai eficiente tactici pentru direcționarea atenției vizitatorilor în direcția dorită.
  • Designul dark – Tot mai multe companii optează pentru crearea unor website-uri în modul întunecat, iar această tendință va fi din ce în ce mai populară și în anul care tocmai se apropie. Opțiunile de interfață cu lumină scăzută și cu un contrast redus aduc un mare plus la capitolul user experience, astfel de site-uri fiind mai ușor de privit de către cei ce le accesează. Un exemplu care vine să suștină acest trend este https://webdesignseo.ro/, unul dintre site-urile agentiei SEO Marketing Solutions.
  • Video pe homepage – Dacă vrei să te asiguri că ții pasul cu moda în materie de web design, în aceasta perioada una dintre cele mai bune modalități de a face asta este să integrezi un video pe homepage-ul site-ului. Videoclipurile atrag atenția vizitatorilor și îi ajută, de multe ori, să se familiarizeze mai rapid cu specificul și oferta companiilor de care sunt interesați. Dacă te inspiră și pe tine acest trend, iată cum a fost pus în aplicare de către specialiștii SEO Marketing Solutions pe site-ul www.solargrid.ro (Solar Grid Romania).

În lumea online așa cum se prezintă ea astăzi este important să te remarci din mulțime, iar o strategie de web design eficientă te poate ajuta să-ți atingi acest obiectiv. Pentru creare site, creare magazin online, creare catalog de produse sau creare pagina de prezentare produs/serviciu, luati legatura cu agentia SEO Marketing Solutions:

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie 5 / 5. Voturi: 4237

Niciun vot până acum, evaluează pagina !