stirisurse.ro conditii meteorologice extreme afecteaza circulatia in romania masuri urgente de siguranta rutiera

Condiții Meteorologice Extreme Afectează Circulația în România: Măsuri Urgente de Siguranță Rutieră

Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a emis o informare critică privind impactul condițiilor meteorologice extreme asupra circulației rutiere în mai multe regiuni ale României. Ninsorile abundente și viscolul au dus la suspendarea traficului pe anumite segmente de drum, iar autoritățile intervin activ pentru a asigura siguranța pe drumurile naționale.

Suspendarea Traficului pe DN 67C

  • Zona Afectată: Circulația pe DN 67C, între localitățile Novaci și Rânca din județul Gorj (km 16 – 30), a fost oprită din cauza ninsorilor viscolite.

Alte Zone Afectate de Condiții de Iarnă

  • Județe Afectate: Condiții dificile de iarnă sunt raportate în zonele montane ale județelor Alba, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Cluj, Covasna, Hunedoara, Mureș, Prahova și Sălaj.
  • Intervenții de Deszăpezire: Echipele de deszăpezire sunt mobilizate pentru a curăța drumurile și a asigura condiții de trafic sigure.

Situația Traficului pe Autostrăzi

  • Autostrăzile A1 și A10: Pe autostrăzile A1 Sibiu – Deva (km. 316 -412) și A10 Sebeș-Turda, se semnalează ninsoare ușoară, cu carosabilul umed, dar fără depuneri de zăpadă. Echipele de deszăpezire sunt în acțiune.

Recomandări pentru Conducătorii Auto

  • Adaptarea Vitezei la Condițiile de Drum: Șoferii sunt îndemnați să reducă viteza și să conducă cu prudență, având în vedere că distanța de frânare se mărește pe carosabil umed sau alunecos.
  • Asigurarea Vizibilității: Este crucial să se mențină o bună vizibilitate prin toate geamurile vehiculului, inclusiv parbrizul și luneta.
  • Folosirea Luminilor de Ceață: În zonele cu ceață densă, este recomandată utilizarea luminilor de ceață pentru a îmbunătăți vizibilitatea.

Obligativitatea Anvelopelor de Iarnă

  • Echiparea Autovehiculelor: Este obligatoriu ca vehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă pentru a circula pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

Concluzii

Alerta emisă de Centrul INFOTRAFIC subliniază importanța măsurilor de precauție și a pregătirii adecvate pentru condițiile de iarnă. Respectarea recomandărilor de siguranță și a regulilor de circulație este esențială pentru prevenirea accidentelor și asigurarea unei deplasări în condiții de siguranță pe drumurile afectate de vremea severă.

Media / 5. Voturi: