Compania feroviara japoneza va folosi un robot umanoid urias pentru a repara liniile electrice

Compania feroviară japoneză va folosi un robot umanoid uriaș pentru a repara liniile electrice

Compania feroviară japoneză va folosi un robot umanoid uriaș pentru a repara liniile electrice

Compania feroviară West Japan Rail, cunoscută și sub numele de JR West, și-a dezvăluit robotul său gigant, care poate fi însărcinat să îndeplinească sarcini care sunt considerate riscante pentru oameni, a raportat New Atlas .

Deși am acoperit cu sârguință diferite tipuri de roboți care se construiesc pentru viitorul nostru, inclusiv pe cei umanoizi cu expresii extrem de realiste , un robot umanoid uriaș este ceva ce nu am mai văzut până acum.

Cum functioneazã un robot umanoid uriaș?

Robotul are un tors asemănător unui om și o pereche de mâini pentru a îndeplini o serie de sarcini, cum ar fi curățarea liniilor electrice cu o perie special concepută pentru mai multe unghiuri. Cu toate acestea, nu este doar un robot de curățare, ci și unul care poate îndeplini sarcini de întreținere folosind mâinile sale ca cleme, care sunt compatibile cu o serie de alte unelte.

Pe partea de sus a trunchiului se află o pereche de camere digitale care servesc drept ochi pentru operatorul uman care manipulează robotul printr-o cască de realitate virtuală (VR) . Utilizând urmărirea mișcării, operatorul controlează mișcarea camerelor de pe robot, în timp ce o pereche de mânere îl ajută să controleze brațele și mâinile robotului. Dacă o forță externă acționează asupra brațelor, aceasta este transmisă înapoi la comenzile pilotului, care poate lua apoi măsurile necesare.

Datorită macaralei hidraulice care ridică trunchiul, robotul poate ridica greutăți.

Prudență! Lucrări în curs

Deși este funcțional, robotul este încă un prototip, dezvoltat de compania Nippon Singal și Human Machinery Company. Primul robot de acest fel va fi pus la muncă cu normă întreagă în 2024. Probabil că vor exista mai multe spin-off-uri ale acestor roboți giganți care vor ajuta oamenii să scoată locurile de muncă cu risc ridicat care implică linii electrice și care lucrează la înălțimi extraordinare.

Chiar dacă își face treaba într-un timp mai îndelungat fără a risca viața umană, merită pe deplin fiecare yen pe care îl cheltuiți pe el. Așteptăm să-i vedem în acțiune în curând.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie 0 / 5. Voturi: 0

Niciun vot până acum, evaluează pagina !