inflatie min

Care e solutia acestei inflatii ?

Catre toti expertii de pe internet, cum trece o natiune, sau un cazul asta cam toata planeta, peste o inflatie cum vedem acum ? Se maresc salariile direct proportional cu rata inflatiei? Se tiparesc mai multi bani ? Exista un procedeu de reversibilitate a inflatiei ? Intreb pentru ca nu am idee ce s-ar putea face si nu gasesc prea multe pereri bune pe tema asta.

Soluția este creșterea dobânzilor pt a descuraja cererea.

Faza 1: Criză economică. Dobânzile scad pt a încuraja cererea. Firmele se împrumută și se extind. Locuri de munca sînt create. Trendul este ascendent. Lumea se îmbogățește.

Faza 2: Economia merge bine, dobânzile jos. Firmele și cetățenii cheltuie în draci, deci cererea crește și depășește oferta. Automat cresc prețurile și se devalorizează moneda. Lumea începe sã sărăcească un pic.

Faza 3: Economia bubuie. Nu sunt suficienti muncitori pt cate locuri de muncă sint. Salariile cresc puternic. Firmele se împrumută în draci ca sa facă față cererii. Free money everywhere. Inflația e la maxim.

Faza 4: Banca centrala creste dobânda de referință. Băncile ridica imediat dobânzile la credite. Cetățenii nu mai împrumuta și deci scade cererea. Firmele nu se mai extind ca nu mai au cerere. Dau oameni afara. Șomaj. Și mai putini bani pt investiții. Economia încetinește. Oamenii sărăcesc vizibil.

Faza 5: Criză economică. Creștere negativă. Șomaj. Banca centrala începe sa scadă dobânda de referință pentru a stimula cererea.

Rise and repeat la fiecare 5-10 ani. De prin 1929 încoace.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie 0 / 5. Voturi: 0

Niciun vot până acum, evaluează pagina !