California functioneaza 100 din surse regenerabile pe scurt pentru prima data

California funcționează 100% din surse regenerabile, pe scurt, pentru prima dată

California funcționează 100% din surse regenerabile, pe scurt, pentru prima dată

La mai puțin de două săptămâni după ce a înregistrat un record de 97,6% din surse regenerabile instantanee de pe rețeaua sa, California a depășit o nouă etapă majoră, cu 100% din energia electrică a statului furnizată din surse regenerabile pentru o perioadă scurtă în weekend.

Potrivit operatorului independent de sistem din California, piatra de hotar a fost atinsă într-o perioadă de 15 minute între orele 14:45 și 15:00 sâmbătă, 30 aprilie, ora Californiei, marcând pentru prima dată când statul masiv a fost alimentat în întregime de surse regenerabile. Astfel de niveluri au devenit comune în rețelele mai mici, cum ar fi Australia de Sud, dar piatra de hotar din California – una dintre cele mai mari economii și cele mai mari rețele din lume – este extrem de semnificativă.

După cum se ilustrează în graficele de mai jos, când cererea de energie electrică a depășit 18 GW în jurul orei 14.50, energia regenerabilă furniza aproximativ 18,6 GW, în comparație cu puțin peste 2 GW fiecare din nuclear și gaz și cu 9 MW din cărbune. La acel moment, marea majoritate a aprovizionării cu energie regenerabilă provenea din resursele de energie solară din California, în jur de 12,4 GW, în timp ce alți 4,7 GW erau furnizați de energie eoliană. Celelalte au fost completate geotermale, hidrocentrale mici, biogaz și biomasă.

Statul se apropie de pragul de 100% de săptămâni, atingând un maxim anterior de 97,6% pe 3 aprilie , care la rândul său a depășit recordul anterior de 96,4% stabilit pe 27 martie.

Piatra de hotar a fost sărbătorită pe platformele de socializare, inclusiv Twitter și LinkedIn, ca prima, dar cu siguranță nu ultima dată pentru un stat care urmărește 60% surse regenerabile până în 2030 100% „fără carbon” până în 2045.

„Acum douăzeci de ani, nimeni nu credea că putem ajunge la energie 100% regenerabilă. Dar puțin câte puțin, factură cu factură și panou solar cu panou solar am făcut-o”, a spus Dan Jacobson, consilier principal al Environment California.

„Este o zi grozavă pentru California și pentru restul lumii. Energia 100% curată este pregătită pentru prime time. Viitorul este aici astăzi în California”, a spus Jacobson.

„California a arătat că, pentru un moment scurt și strălucitor, am putea reuși!”, a adăugat Laura Deehan, directorul de stat al Environment California.

„Acum trebuie să facem ca statul nostru să funcționeze cu energie 100% curată pentru întreaga zi, întreaga săptămână și tot anul. Este timpul să trecem la energie 100% curată, 100% din timp.”

Etapa de hotar vine în timp ce California dezbate viitorul energiei nucleare în stat, guvernatorul Gavin Newsom fiind sub presiune pentru a prelungi durata de viață a ultimei centrale nucleare rămase din stat.

Guvernul statului plănuiește din 2016 să înlocuiască instalația Diablo Canyon în acest deceniu cu energie solară, de stocare a bateriei și eolian, dar ia în considerare să solicite un grant federal pentru a-i prelungi durata de viață.

Între timp, adăugarea de noi capacități regenerabile în stat este în creștere, cu 600 MW de energie solară și 200 MW de eolian programate să fie adăugate la rețea până la începutul lunii iunie, împreună cu 1,3 GW de capacitate nouă de stocare a bateriilor, care este de așteptat. să crească de la 2.700 MW la 4.000 MW până la 1 iunie.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie 0 / 5. Voturi: 0

Niciun vot până acum, evaluează pagina !