stirisurse.ro buzau implementeaza un sistem avansat de management al traficului inspirat de tehnologia din doha si roma

Buzău Implementează un Sistem Avansat de Management al Traficului, Inspirat de Tehnologia din Doha și Roma

Municipiul Buzău face un pas uriaș în modernizarea infrastructurii sale urbane prin implementarea unui sistem inteligent de management al traficului, comparabil cu cele din marile orașe ale lumii, precum Doha și Roma. Acest sistem promite să aducă o îmbunătățire semnificativă în gestionarea fluxurilor de trafic și în siguranța rutieră.

Caracteristicile Sistemului de Management al Traficului

Sistemul implementat în Buzău include aproximativ 40 de senzori, 160 de bucle inductive și 500 de semafoare în 24 de intersecții. Acești senzori, montați în suprafața carosabilă, transmit date în timp real despre valorile de trafic. Bazându-se pe aceste date, sistemul poate ajusta timpii de semaforizare pentru a reduce aglomerația și a facilita un flux de trafic mai eficient.

Beneficiile Tehnologiei Avansate

  • Prelungirea sau Reducerea Timpilor de Semaforizare: Sistemul are capacitatea de a modifica durata semafoarelor în funcție de densitatea traficului, contribuind astfel la diminuarea ambuteiajelor.
  • Sprijin în Situații de Urgență: Autospecialele de poliție, pompieri sau ambulanță vor beneficia de suport pentru a naviga mai eficient prin trafic.
  • Monitorizarea și Sancționarea Încălcărilor Rutiere: Camerele de supraveghere pot identifica și înregistra încălcările regulilor de circulație, cum ar fi trecerea pe roșu.

Control și Supraveghere

Deși sistemul funcționează autonom, există un centru de control echipat cu servere, unde controlorii de trafic pot vizualiza imagini din teren. Aceste imagini pot fi folosite de autorități pentru investigarea accidentelor sau pentru aplicarea sancțiunilor.

Inspirație și Costuri

Ideea implementării acestui sistem a venit în 2018, când primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a vizitat Tokyo. Proiectul, care a costat 5,5 milioane de euro, inclusiv TVA, a fost realizat pe o perioadă de doi ani.

Integrarea cu Transportul în Comun

Planurile viitoare includ integrarea acestui sistem inteligent de management al traficului cu sistemul de transport în comun al orașului, pentru a optimiza și mai mult mobilitatea urbană.

Concluzii

Implementarea acestui sistem avansat de management al traficului în Buzău reprezintă un exemplu remarcabil de modernizare urbană și de adaptare la tehnologiile secolului XXI. Prin această inițiativă, Buzău se aliniază la standardele internaționale în materie de gestionare a traficului, oferind cetățenilor săi un mediu urban mai sigur și mai eficient.

Media / 5. Voturi: