Apple ar putea fi obligat sa accepte Google Pay si Samsung Pay

Apple ar putea fi obligat să accepte Google Pay și Samsung Pay

Apple ar putea fi obligat să accepte Google Pay și Samsung Pay

Autoritățile de reglementare din UE cer Apple să deschidă cipul NFC al iPhone-ului și amenință cu amendă de 36,5 miliarde de dolari pentru blocarea rivalilor.

Comisia Europeană a cerut ca circuitul de comunicare în câmp apropiat (NFC) din iPhone, utilizat în prezent doar pentru Apple Pay , să fie deschis pentru sisteme de plată alternative, cum ar fi Google Pay și Samsung Pay.

Comisia consideră că restricția Apple este contrară regulilor de concurență. Pe 2 mai 2022, comisarul pentru concurență Margrethe Vestager s-a plâns că Apple a „abuzat de poziția sa dominantă” nepermițând rivalilor să acceseze tehnologia NFC în dispozitivele sale, relatează  The Guardian .

Potrivit comisiei, ca urmare a platformei închise a Apple, „unii dezvoltatori nu și-au dus mai departe planurile [de a crea portofele mobile], deoarece nu au reușit să ajungă la utilizatorii de iPhone”.

Vestagern a adăugat: „Prin excluderea altora din joc, Apple și-a protejat în mod nedrept portofelul Apple Pay de concurență. Dacă se dovedește, acest comportament ar echivala cu un abuz de poziție dominantă, ceea ce este ilegal conform regulilor noastre.”

Apple a susținut anterior că permiterea sistemelor de brevete rivale să aibă acces la tehnologia NFC în iPhone ar fi în detrimentul ușurinței de utilizare, protecției datelor și securității informațiilor financiare ale utilizatorilor. Dacă poate dovedi că a blocat NFC la Apple Pay doar din motive de securitate, există posibilitatea ca compania să evite pedeapsa.

Cu toate acestea, dacă Apple va fi găsit vinovat, atunci ar putea fi expusă amenzilor de până la 10% din veniturile sale globale, care, pe baza veniturilor de 365 de miliarde de dolari din 2021, ar putea ajunge la 36,5 miliarde de dolari.

De asemenea, UE încearcă să forțeze Apple să deschidă iMessage pentru alte platforme. Citește mai mult: Noile reguli UE ar putea forța Apple să deschidă iMessage.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie 0 / 5. Voturi: 0

Niciun vot până acum, evaluează pagina !