Aplicatiile de sanatate mintala au politici de confidentialitate teribile

Aplicațiile de sănătate mintală au politici de confidențialitate teribile

Aplicațiile de sănătate mintală au politici de confidențialitate teribile

Ca și categorie, aplicațiile de sănătate mintală au protecție mai proastă a confidențialității utilizatorilor decât majoritatea celorlalte tipuri de aplicații, potrivit unei noi analize a cercetătorilor de la Mozilla. Aplicațiile de rugăciune aveau, de asemenea, standarde de confidențialitate slabe, a descoperit echipa.

„Marea majoritate a aplicațiilor de sănătate mintală și de rugăciune sunt excepțional de înfiorătoare”, a declarat Jen Caltrider, conducătorul ghidului Mozilla *Privacy Not Included , într-un comunicat. „Ei urmăresc, partajează și valorifică cele mai intime gânduri și sentimente personale ale utilizatorilor, cum ar fi stările de spirit, starea mentală și datele biometrice.”

În cea mai recentă versiune a ghidului , echipa a analizat 32 de aplicații de sănătate mintală și rugăciune. Dintre aceste aplicații, 29 au primit o etichetă de avertizare „confidențialitate neinclusă”, indicând faptul că echipa avea îngrijorări cu privire la modul în care aplicația gestiona datele utilizatorilor. Aplicațiile sunt concepute pentru probleme sensibile, cum ar fi afecțiunile de sănătate mintală, dar colectează totuși cantități mari de date personale în conformitate cu politicile de confidențialitate vagi, a spus echipa în declarație. Majoritatea aplicațiilor aveau, de asemenea, practici de securitate slabe, permițând utilizatorilor să creeze conturi cu parole slabe, în ciuda faptului că conțineau informații profund personale.

Aplicațiile cu cele mai proaste practici, potrivit Mozilla, sunt Better Help, Youper, Woebot, Better Stop Suicide, Pray.com și Talkspace. Chatbot-ul AI Woebot, de exemplu, spune că colectează informații despre utilizatori de la terți și împărtășește informații despre utilizatori în scopuri publicitare. Furnizorul de terapie Talkspace colectează transcrierile chat-ului utilizatorilor.

Echipa Mozilla a declarat într-o declarație că a contactat companiile din spatele acestor aplicații pentru a le întreba despre politicile lor de mai multe ori, dar doar trei au răspuns.

În persoană, îngrijirea tradițională a sănătății mintale poate fi greu de găsit pentru mulți oameni – majoritatea terapeuților au liste lungi de așteptare, iar navigarea asigurărilor și a costurilor poate fi o barieră majoră în calea îngrijirii. Problema s-a agravat în timpul pandemiei de COVID-19, când tot mai mulți oameni au început să aibă nevoie de îngrijire. Aplicațiile de sănătate mintală au căutat să umple acest gol făcând resursele mai accesibile și mai ușor disponibile. Dar acest acces ar putea veni cu un compromis de confidențialitate, arată raportul.

„Aceștia funcționează ca niște mașini de absorbție a datelor cu un furnir de aplicații de sănătate mintală”, a spus cercetătorul Mozilla Misha Rykov într-un comunicat. „Cu alte cuvinte: un lup în haine de oaie”,

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie 0 / 5. Voturi: 0

Niciun vot până acum, evaluează pagina !