Android 13 primeste noi restrictii dar sunt bune 3

Android 13 primește noi restricții, dar sunt bune

Utilizatorii nu vor putea acorda permisiuni de accesibilitate aplicațiilor care nu provin dintr-un magazin de aplicații.

Android 13 va aduce noi restricții pentru aplicațiile cu încărcare laterală. Nu, încărcarea laterală nu dispare de pe telefoanele Android. Google dorește doar să facă mai sigură încărcarea aplicațiilor, astfel încât actorii răi să nu le poată folosi greșit și să injecteze malware în dispozitivele dvs.

Potrivit Mishaal Rahman, Senior Technical Editor la Esper , Google nu va permite aplicațiilor cu încărcare laterală să folosească API-ul de accesibilitate începând cu Android 13.

Multe aplicații din Magazin Play și terțe părți folosesc API-ul de accesibilitate pentru a oferi funcții utile. De exemplu, TalkBack, cititorul de ecran Google inclus pe dispozitivele Android, utilizează API-ul de accesibilitate pentru a citi conținutul de pe ecran în numele celor care au probleme de vedere.

Cu toate acestea, API-ul poate fi folosit greșit, deoarece oferă unei aplicații control deplin asupra dispozitivului dvs. Dacă ați instalat vreodată o aplicație care folosește API-ul de accesibilitate, ați fi observat un prompt care vă avertizează că aplicației i se va acorda posibilitatea de a „vedea și controla ecranul” și de a „vedea și efectua acțiuni” în numele dvs.

Datorită naturii puternice a API-ului de accesibilitate, Google a reprimat utilizarea sa de mulți ani. Cel mai recent exemplu este atunci când compania și-a schimbat politicile Play Store pentru a restricționa accesul la API-ul tuturor aplicațiilor de înregistrare a apelurilor. În acest caz, Google a spus că „API-ul de accesibilitate nu este conceput și nu poate fi solicitat pentru înregistrarea audio a apelurilor de la distanță”. Dezvoltatorii au până pe 11 mai să respecte politica Google.

Restricțiile Android 13 sunt puțin diferite, totuși. Nu vizează aplicațiile descărcate sau încărcate lateral dintr-o sursă legitimă, cum ar fi Magazinul Google Play sau F-Droid. Acestea afectează numai fișierele APK achiziționate de utilizator din surse care nu sunt de încredere. Asta pentru că o aplicație se poate deghiza ca un serviciu bine intenționat și poate utiliza API-ul de accesibilitate pentru a fura datele confidențiale ale utilizatorilor.

Google i-a spus lui Esper că Android 13 ar putea bloca utilizatorii să acorde permisiuni de accesibilitate unei aplicații cu încărcare laterală. Când restricția este aplicată, serviciul va fi inactiv, iar dacă îl atingeți, va apărea un mesaj care spune: „Pentru securitatea dvs., această setare este indisponibilă în prezent”. Sistemul va determina dacă o aplicație a venit dintr-un magazin de aplicații sau dintr-o altă sursă în timpul instalării.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie 0 / 5. Voturi: 0

Niciun vot până acum, evaluează pagina !