Adultilor obezi ar trebui sa li se acorde limite diferite ale cantitatii de alcool sa bea pentru a si reduce riscul de cancer

Adulților obezi ar trebui să li se acorde limite diferite ale cantității de alcool să bea pentru a-și reduce riscul de cancer, spun experții

Persoanele supraponderale sunt de trei ori mai susceptibile de a dezvolta unele tipuri de cancer decât persoanele slabe. Niveluri mai mari de grăsimi par să „amplifică” efectele nocive ale alcoolului: noi cercetări spun că cei cu mai puțină grăsime corporală, care au băut în limite, riscă mult mai puțin. Cei mai supraponderali care au băut peste limite sunt cu 60% mai predispuși să facă cancer.

Limitele de consum de alcool ar trebui stabilite mai mici pentru persoanele grase, deoarece alcoolul le provoacă un rău mai mare, spun experții. Persoanele supraponderale care urmează recomandările Marii Britanii de nu mai mult de 14 unități pe săptămână au șanse de trei ori mai mari de a dezvolta anumite tipuri de cancer decât cei care sunt slabi.

Un studiu de la Universitatea din Sydney a examinat datele pe 400.000 de adulți din Marea Britanie cu vârsta cuprinsă între 40 și 69 de ani și a analizat câți au dezvoltat cancer legat de alcool pe o perioadă de 12 ani.  Ei au descoperit că nivelurile mai mari de grăsimi par să „amplească” efectele nocive ale alcoolului. În comparație cu „nuitorii care nu au băut niciodată” cu cea mai scăzută grăsime corporală, cei cu cea mai mare grăsime care au băut în limitele de alcool au avut cu 53% mai multe șanse de a dezvolta cancere, inclusiv oral, gât, laringe, ficat, intestin, stomac și sân. Dar cei cu cea mai mică grăsime corporală, care au băut în limite, erau cu doar 19% mai expuși riscului.

Persoanele cu cele mai multe grăsimi care au băut peste limite au avut cu 61% mai multe șanse de a face cancer.

Consumatorii supraponderali care urmează recomandările din Marea Britanie au șanse de trei ori mai mari de a dezvolta anumite tipuri de cancer decât cei care sunt slabi.

Dr. Elif Inan-Eroglu, care a condus ambele studii la Universitatea din Sydney, a spus: „Orientările privind consumul de alcool ar trebui să ia în considerare nivelul de obezitate al oamenilor. „Oamenii cu obezitate, în special cei cu exces de grăsime corporală, trebuie să fie mai conștienți de riscurile legate de consumul de alcool”.

Medicii șefi din Marea Britanie sfătuiesc bărbaților și femeilor să nu bea mai mult de 14 unități pe săptămână în mod regulat, repartizate pe trei sau mai multe zile. Dar dr. Inan-Eroglu a avertizat că aceste linii directoare sunt prea generale, adăugând: „Dacă aveți greutate normală sau dacă aveți obezitate, nu diferă – dar ar trebui”.

Alocațiile mai mari de băut pentru persoanele cu o greutate sănătoasă ar putea chiar să acționeze ca „motivare”, a sugerat ea pentru că „dacă mănânc mai puțin, pot bea mai mult”.

Dr. Inan-Eroglu a adăugat: „Persoanele supraponderale și obezitate ar trebui să consume alcool cu ​​prudență. „Din punct de vedere al prevenirii cancerului, cel mai sigur nivel de consum de alcool este evitarea totală”.

Cercetătorii și-au ajustat rezultatele pentru a ține cont de alți factori care le-ar putea afecta descoperirile, inclusiv vârsta, sexul, dieta, nivelul de educație, activitatea fizică, statutul de fumat, durata somnului, statutul socioeconomic și bolile cardiovasculare existente sau diabetul de tip 2.

Tam Fry, președintele Forumului Național pentru Obezitate, a declarat: „Această cercetare va fi o veste proastă dacă ești gras și ai mahmureala în această dimineață – dar ar trebui să te învețe o lecție. „Din moment ce, din greșeală, producătorii nu sunt obligați să pună numărul de calorii pe sticla cu băuturile tale preferate, mulți oameni nu țin seama de cantitatea de calorii pe care o consumă și duc la cancer.

Mai simplu spus, evită consumul excesiv de alcool ca ciuma. Vei fi mult mai sănătos pentru asta. Profesorul Sir Ian Gilmore, președintele Alcohol Health Alliance UK, a declarat: „Alcoolul este responsabil pentru 46 de cazuri noi de cancer în fiecare zi în Marea Britanie. „Această ultimă cercetare este încă o reamintire a daunelor pe care alcoolul le poate aduce sănătății noastre și subliniază în special riscul combinat de cancer al obezității și al alcoolului bogat în calorii. „De asemenea, evidențiază necesitatea urgentă a guvernului de a se asigura că politicile care reduc consumul de alcool fac parte din strategia mai largă privind obezitatea. „Îi datorăm sănătății națiunii noastre să introducem un preț unitar minim pentru alcool și restricții cuprinzătoare privind comercializarea și disponibilitatea alcoolului”.

Dr. Alison Giles, directorul executiv al Institutului de Studii asupra Alcoolului, a declarat: „Comunitatea din domeniul sănătății știe de ani de zile că alcoolul provoacă cancer și că riscul crește chiar și în cadrul ghidurilor de 14 unități ale Regatului Unit. „Știm, de asemenea, că acest risc crește odată cu o grăsime corporală mai mare, așa că este bine să vedem cercetări care analizează factorii de risc combinați. „Ceea ce este crucial este ca oamenii care consumă alcool să înțeleagă aceste riscuri, iar o mai bună etichetare a produselor și campanii de sănătate publică pot crește gradul de conștientizare cu privire la acest lucru. „Profesionistii din domeniul sanatatii pot, de asemenea, ajuta oamenii sa inteleaga, discutand despre consumul de alcool ca factor de risc de cancer cu persoanele care traiesc cu obezitate. „Industria alcoolului va spune, fără îndoială, că acest lucru este „spăimântare”, atunci când este pur și simplu un caz de oameni care au dreptul de a cunoaște riscurile pentru sănătate ale alcoolului pentru a lua decizii informate cu privire la ceea ce consumă”.

Matt Lambert, directorul executiv al organismului de comerț cu alcool Portman Group, a declarat: „Credem că avem informații clare despre ambalaj care să ajute mai degrabă decât să înstrăineze consumatorii. „Este probabil că a avea îndrumări variate pentru oameni ar fi confuz, contraproductiv și, de asemenea, potențial favorizant. „Susținem includerea îndrumărilor CMO privind etichetarea, care se află pe marea majoritate a produselor alcoolice din Regatul Unit. La fel, aproape jumătate dintre produse prezintă calorii pe etichete, ceea ce este mai probabil să fie util pentru cineva care se uită la dietele lor.

Cât de mult alcool este prea mult?

Pentru a menține riscurile pentru sănătate legate de alcool la un nivel scăzut, NHS îi sfătuiește bărbaților și femeilor să nu bea în mod regulat mai mult de 14 unități pe săptămână.

O unitate de alcool este 8g sau 10ml de alcool pur, care este aproximativ:

  • o jumătate de litru de lager/bere/cidru cu o tărie mai mică până la normală (ABV 3,6%)
  • o singură doză mică (25 ml) de băuturi spirtoase (25 ml, ABV 40%)

Un pahar mic (125ml, ABV 12%) de vin conține aproximativ 1,5 unități de alcool, dar NHS avertizează că riscul pentru sănătatea ta este crescut prin consumul regulat de orice cantitate de alcool.

Riscurile pe termen scurt includ rănirea, comportamentul violent și intoxicația cu alcool. Riscurile pe termen lung includ boli de inimă și de ficat, accidente vasculare cerebrale, precum și cancer de ficat, intestin, molii și sân. Persoanele care beau până la 14 unități pe săptămână sunt sfătuite să o împrăștie uniform în trei sau mai multe zile, mai degrabă decât să bea în exces.

Femeile care sunt însărcinate sau care încearcă să rămână însărcinate sunt sfătuite să nu bea pentru a reduce riscurile pentru copil.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie 0 / 5. Voturi: 0

Niciun vot până acum, evaluează pagina !