Acoperirea Starlink poate face ca munca de la distanta sa fie foarte indepartata

Acoperirea Starlink poate face ca munca de la distanță să fie foarte îndepărtată

Acoperirea internetului de la sateliții Starlink poate permite lucrul de la distanță aproape oriunde, dar experiența utilizatorului nu este perfectă și unii citează abandonuri în timpul apelurilor video.

Rețeaua de satelit Starlink a SpaceX face posibil ca lucrătorii de la distanță să lucreze oriunde – într-un sens real. Atâta timp cât antena satelit a unui angajat are vedere spre cerul nordic, Starlink poate oferi acces la bandă largă.

Pentru angajatori, acoperirea Starlink înseamnă că lucrătorii de la distanță din locuri precum ruralul Vermont, Louisiana și Pennsylvania pot fi mai rezistenți decât atunci când folosesc internetul cu fir și fără fir. Atâta timp cât utilizatorii Starlink au un generator, angajații pot continua să lucreze chiar și prin întreruperi de curent.

Starlink a spus că utilizatorii se pot aștepta la viteze de descărcare între 100 și 200 de megabiți pe secundă (Mbps), dar viteza și calitatea experienței utilizatorului pot varia. Unii utilizatori intervievați pentru această poveste au spus că renunțările sau degradările scurte ale serviciului pot afecta apelurile video Zoom și Teams.

După ce a instalat Starlink în urmă cu aproximativ 14 luni, la casa ei din Vermontul rural, Christine Hallquist a văzut descărcări de 200 Mbps și încărcări de 80 Mbps. Aceste viteze au scăzut de atunci, pe măsură ce Starlink adaugă clienți. În timpul zilei, când îl folosiți la serviciu, viteza de transmisie a datelor este de aproximativ 30 până la 50 Mbps pentru descărcări și 12 Mbps pentru încărcări, a spus ea.

„Este mai bine decât nimic și permite lucrătorilor la distanță”, a spus Hallquist. Ea consideră că este un remediu intermediar până când fibra de internet este disponibilă pe scară largă, lucru la care lucrează în calitate de director executiv al Vermont Community Broadband Board din Montpelier. Consiliul, care a fost lansat anul trecut, supraveghează o lansare de cinci ani a fibrei la „fiecare adresă” din Vermont, o investiție de un miliard de dolari plătită de guvernele de stat și federale și companiile de telecomunicații. Primele granturi de construcție pentru implementările de fibră au fost emise luna trecută, a spus Hallquist.

Tom Evslin, care locuiește în Stowe, Vt., este și utilizator Starlink. Deși acum are acces la internet, păstrează Starlink pentru că este interesat de tehnologie și a scris despre ea pe blog .

Destul de bun pentru lucrul de la distanță

„Nu este perfect, dar este cu siguranță suficient pentru lucrul de la distanță ”, a spus Evslin, care are o experiență îndelungată în domeniul tehnologiei întreprinderilor, care include co-fondatorul ITXC Corp., un furnizor angro de apeluri voce peste IP din SUA, listat la NASDAQ. firmă până când a fost achiziționată în 2004. În 2016, s-a retras din funcția de președinte al NG Advantage LLC, un furnizor de gaze naturale comprimate, pe care l-a co-fondat împreună cu soția sa.

Când serviciul Starlink devine slab, există un „punct foarte scurt” de degradare a semnalului, a spus Evslin. Nu poate vedea problema din partea lui, dar „oamenii cu care vorbesc îmi spun că am înghețat pentru o clipă sau am abandonat”. El a spus că nu se întâmplă mai mult de o jumătate de oră sau mai puțin.

Acoperirea Starlink necesită o expunere clară spre nord. În caz contrar, copacii sau alte obstacole pot interfera cu semnalul.

„Chiar dacă există doar câteva ramuri în cale, puteți conta că veți primi o mulțime de abandonuri”, a spus Evslin.

Problema cu obstrucția copacilor este ceva ce Glenn O’Donnell, un analist la Forrester Research, știe din experiență. Lucrează în Munții Pocono, o zonă rurală și, în ciuda promisiunilor unui furnizor de cablu, nu a reușit să obțină cablu de internet în Pennsylvania. A folosit Starlink.

Acoperirea Starlink este „o mană divină pentru oricine dorește să intre în boonies și să trăiască acea calitate a vieții în timp ce este încă conectat la lumea reală”, a spus O’Donnell.

Dar, a adăugat el, „nu este perfect”, menționând că se confruntă cu degradarea serviciului din cauza pădurii din apropiere.

O’Donnell a spus că poate experimenta o pierdere completă a conexiunii în timpul apelurilor video. „Penele nu durează suficient pentru ca ceva precum Zoom sau Teams să renunțe, dar îți va spune: „Hei, ai o problemă aici”, a spus el. El a spus că nu este o întrerupere prelungită, dar chiar și câteva secunde pot afecta un apel.

Luke Stafford, fondatorul Mondo Mediaworks, o companie de producție video din Brattleboro, Vt., este unul dintre cei mai devreme care adoptă Starlink. El a creat un videoclip anul trecut care îi duce pe spectatori prin despachetarea și instalarea produsului. El continuă să folosească Starlink și raportează, într-un e-mail, că serviciul „a îndeplinit așteptările mele, cu siguranță”. Fără a le depăși – încă mai dispare pentru câteva secunde la un moment dat de mai multe ori pe zi – dar cu siguranță le întâlnim.

Soluții software

Există soluții pentru a îmbunătăți Starlink. Casa lui Hallquist din Vermont are și DSL, dar calitatea este slabă. Și Starlink cade câteva secunde la un moment dat în timpul apelurilor video. Pentru a rezolva problema, ea folosește Speedify, un instrument software care poate combina mai multe conexiuni Wi-Fi. Ea folosește Starlink, DSL și conexiuni wireless celulare împreună pentru a echilibra orice scădere a lățimii de bandă. Ea l-a numit software „cu adevărat minunat”.

Speedify „se uită la latența și pierderea” în pachetele de rețea, a declarat Alex Gizis, CEO și co-fondator al Connectify Inc., care produce software-ul. Deci, dacă rețeaua detectează latența și primește, de exemplu, 2 Mbps de la Starlink și 3 Mbps de la DSL, adaugă lățimea de bandă de la ambele pentru a crea o conexiune mai puternică fără a schimba adresa IP, a spus el.

SpaceX, care nu a răspuns la întrebările de la SearchHRSoftware, și-a majorat recent tarifele serviciului Starlink de la 99 USD pe lună la 110 USD, cu un cost unic al hardware-ului de 599 USD. Analiștii se așteaptă la îmbunătățiri continue, deoarece își mărește acoperirea prin satelit .

„Conexiunea fără întreruperi depinde de disponibilitatea satelitului și a lățimii de bandă”, a spus Vivek Suresh Prasad, consultant la Northern Sky Research (NSR), o firmă de cercetare de piață și consultanță din Cambridge, Massachusetts. Aceasta se concentrează pe sectoarele satelit și spațial.

Prima fază a SpaceX este de a implementa o rețea de peste 4.200 de sateliți, un plan aprobat de Comisia Federală de Comunicații și Uniunea Internațională de Telecomunicații. În prezent, acceptă peste 2.000 de sateliți și a adăugat aproape 400 de sateliți în primul trimestru al acestui an.

„Mai mulți sateliți pe orbită se vor traduce printr-o fiabilitate îmbunătățită a conexiunii”, a spus Prasad, adăugând că SpaceX a primit aprobarea FCC pentru 12.000 de sateliți pe termen lung.

În ultimul său raport VSAT și piețele de satelit în bandă largă, NSR a estimat că, chiar și cu conectivitate avansată prin fibră, numărul utilizatorilor de sateliți în bandă largă din America de Nord ar putea ajunge la 12,4 milioane de gospodării.

Starlink atrage utilizatori în Louisiana rurală

Rep. de stat Mike Johnson, un republican din zona rurală Pineville, La., a anunțat disponibilitatea viitoare a Starlink anul trecut pe pagina sa de Facebook. A primit peste 100 de răspunsuri de la persoane interesate. Ulterior, a susținut un apel video în masă cu oficialii Starlink de la SpaceX și au participat aproximativ 400 de persoane, „ceea ce este mult pentru zona mea”, a spus el.

Oficialii Starlink nu au vrut ca apelul să fie înregistrat, „și au fost foarte atenți la ce afirmații au făcut” despre serviciu, a spus Johnson.

Starlink a devenit disponibil în zona sa în octombrie și noiembrie anul trecut, a spus el.

„Ușurința de a configura acest lucru a fost aproape ca un produs Apple”, a spus Johnson. Un utilizator îl configurează, îl conectează, obține o linie vizuală clară și găsește un satelit, a spus el.

Johnson a auzit de la oameni din districtul său care au instalat Starlink și „în general, a fost pozitiv”, a spus el.

Personal, Johnson a spus că nu a văzut o diferență între rețeaua Starlink și ceea ce primește de la internetul său prin cablu. Louisiana, similar cu Vermont, lansează și banda largă folosind fonduri federale și de stat, dar va dura câțiva ani, a spus el.

Johnson a spus că un serviciu precum Starlink va avea un impact semnificativ asupra districtului său, având în vedere că unele zone din statul său nu au o acoperire bună pentru telefonul mobil. Agenții imobiliari i-au spus că accesul în bandă largă poate crește valoarea proprietăților cu 25%.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie 0 / 5. Voturi: 0

Niciun vot până acum, evaluează pagina !