7 sfaturi de gazduire web pentru a va asigura site ul
Gazduire web ieftina

7 sfaturi de găzduire web pentru a vă asigura site-ul

Înainte de a începe un site web, asigurați-vă că serviciul dvs. de găzduire web oferă unele dintre aceste instrumente pentru a vă proteja datele

Securitatea online este mai importantă decât oricând. Centrul de resurse pentru furtul de identitate a declarat că 2021 a stabilit un record pentru numărul de încălcări ale datelor, plățile ransomware au totalizat aproape 600 de milioane de dolari în prima jumătate a anului 2021 , iar Casa Albă a găzduit un summit despre cum să combată aceste atacuri. Și aceste preocupări nu sunt doar pentru marile corporații, ci afectează pe oricine are un site web.

Lacunele de securitate ale găzduirii web pot compromite informațiile personale ale vizitatorilor și proprietarului unui site web. Atacurile cibernetice care exploatează aceste lacune pot determina, de asemenea, proprietarii de site-uri să piardă venituri prin deformarea sau ștergerea informațiilor despre site. Riscul exact pentru site-ul dvs. depinde de ce tip de plan de găzduire web aveți. Din fericire, multe servicii de găzduire web oferă o gamă largă de instrumente de securitate cibernetică pentru a vă ajuta să vă păstrați site-ul în siguranță.

Iată șapte instrumente de securitate importante de căutat într-un serviciu de găzduire web.

Certificate SSL

Certificatele Secure Socket Layer (SSL) sunt protocoale criptografice care criptează și autentifică datele între servere, mașini și aplicații care operează într-o rețea. Acestea ajută la prevenirea terților să intercepteze, să modifice sau să înregistreze informații sensibile, cum ar fi informațiile despre cardul de credit al unei persoane.

Gândiți-vă la aceste certificate ca la limbajul secret pe care dumneavoastră și cel mai bun prieten ați venit când erați mici: știți că prietenul dvs. spune că profesorul este cel mai rău, dar profesorul se întreabă de ce discutați despre câtă budincă de banane este necesară umple un teren de fotbal. Certificatele SSL asigură că toate informațiile vizitatorilor dvs. sunt trimise prin limbajul secret.

Protocol de transfer de fișiere securizat

Protocoalele de transfer de fișiere sau FTP-urile sunt folosite pentru a transfera cantități mari de date necriptate pe serverul dvs. de găzduire web – ca și cum ați dori să încărcați un videoclip sau mai multe fișiere pe server. Utilizarea unui FTP nu oferă utilizatorilor o metodă de transfer sigură, lăsând datele dumneavoastră vulnerabile la interceptarea terților.

În timp ce multe servicii de găzduire web oferă acces FTP în mod implicit, unele servicii de găzduire web, cum ar fi Ionos , oferă în schimb acces FTP securizat în mod implicit. FTP securizat criptează datele pe care le transferați pentru o mai mare securitate. În acest fel, dacă transferați date sensibile, la fel ca folosind certificate SSL, știți că datele dvs. nu vor ajunge în mâinile altcuiva.

Firewall-uri pentru aplicații web

Un Web Application Firewall (WAF) protejează aplicațiile web prin filtrarea, monitorizarea și blocarea traficului web rău intenționat menit să înregistreze date despre vizitatorii site-ului sau proprietarul site-ului. Tot traficul web trebuie să treacă printr-un WAF înainte de a ajunge la serverul care găzduiește site-ul dvs. Dacă WAF vede trafic web suspect care încearcă să acceseze serverul, îl blochează. Aceste firewall-uri pot împiedica, de asemenea, datele neautorizate să părăsească aplicația web. Ele acționează ca puncte de control către și de la serviciile web pentru a se asigura că nu intră nimic rău intenționat și nu iese nimic important.

Firewall-urile pentru aplicații web sunt ca niște bounceri în afara clubului la care tu și prietenul tău ai fost în weekend. Balancerii v-au lăsat să intrați pe amândoi, dar au întors persoana din spatele vostru, care deja strica cuvintele și se comporta ca și cum ar fi proprietarul locului.

Unele servicii de găzduire web, cum ar fi A2 Hosting , includ WAF-uri în toate planurile lor de găzduire web. Dacă selectați un plan de găzduire care nu oferă WAF-uri, companii precum Imperva și Cloudbric oferă planuri WAF cu funcții de securitate suplimentare. Unele dintre planuri ar putea îmbunătăți, de asemenea, securitatea dvs. de găzduire web, chiar dacă serviciul dvs. de găzduire web oferă WAF-uri. Unele WAF oferă, de asemenea, rapoarte și analize pentru a identifica mai bine vulnerabilitățile și a le rezolva pentru a ajuta la protejarea datelor.

Protecție antivirus și malware

Protecțiile antivirus și malware sunt esențiale, mai ales dacă aveți un plan de găzduire partajat în care partajați un server cu potențial sute de alți utilizatori. În timp ce tu și toți ceilalți încărcați fișiere și date pentru site-urile dvs. pe același server, unele dintre aceste fișiere ar putea conține, fără să știe, un virus sau un malware. Odată ce fișierul ajunge pe server, codul rău intenționat din fișier ar putea afecta fiecare site de pe server . Site-ul dvs. ar putea fi vandalizat sau doborât, determinându-vă să pierdeți vizitatori și/sau venituri. Codul rău intenționat ar putea, de asemenea, să vă fure datele sau datele vizitatorilor dvs.

Gândiți-vă la server ca la o clădire de apartamente și la toți cei din interiorul clădirii ca la un site web. Dacă cineva intră în bloc și este bolnav, acea boală are potențialul de a se răspândi în întreaga clădire. În acest caz, protecțiile antivirus și malware împiedică boala să intre în clădire în primul rând.

Pentru planurile de găzduire partajată , serviciul de găzduire web este responsabil pentru menținerea protecției antivirus și malware. Cu toate acestea, dacă aveți un VPS sau un server dedicat, s-ar putea să trebuiască să vă instalați propriile protecții.

Protecție distribuită împotriva refuzului serviciului

Imaginează-ți că îi pui o întrebare părinților tăi, dar fratele tău cel mic nu vrea ca părinții tăi să-ți spună răspunsul. Fratele tău își adună toți prietenii, copiii din cartier, colegii de clasă și pe oricine altcineva pe care îl găsesc și toți încep să țipe din răsputeri pentru a îneca orice alt zgomot. Nu te poți auzi gândind, darămite orice spun părinții tăi. Așa este un atac de refuz de serviciu distribuit (DDoS) pentru site-ul dvs. web.

Atacurile distribuite de denial of service sunt principala amenințare cibernetică . Aceste atacuri vă inundă site-ul cu trafic dintr-o rețea de computere infectate și conectate cu malware, numită botnet . Creșterea traficului poate împiedica vizitatorii să acceseze site-ul dvs., vă poate perturba munca și ar putea copleși serverul pe care se află site-ul dvs. Indiferent de planul de găzduire pe care îl alegeți – partajat, VPS sau dedicat – creșterea traficului consumă resursele disponibile pentru site-ul dvs. și pentru server în general .

Serviciile de găzduire web cu protecții DDoS sunt capabile să detecteze și să prevină aceste atacuri tip firehose. Un WAF poate ajuta la detectarea și atenuarea atacurilor DDoS, dar adesea acest lucru nu este suficient pentru a preveni un DDoS. Un instrument care ajută la prevenirea unui atac DDoS este un sistem de prevenire a intruziunilor . Aceste instrumente de securitate a rețelei monitorizează activitatea de trafic web rău intenționat și raportează, blochează și elimină activitatea.

Unele servicii de găzduire web, cum ar fi HostPapa și InMotion Hosting , își afișează instrumentele de prevenire a DDoS pe paginile de defalcare a planului. Dacă un serviciu de găzduire web nu își afișează instrumentele de prevenire a DDoS, ar trebui să contactați serviciul și să întrebați dacă oferă aceste protecții. Apărarea împotriva acestor atacuri v-ar putea salva pe dvs. și site-ul dvs. de la pierderea veniturilor și a vizitatorilor.

Backup-uri de date ale site-ului

Backup -urile sunt componente ale recuperării în caz de dezastru și reprezintă o ultimă soluție în cazurile în care site-ul dvs. este compromis, deteriorat sau șters. O copie de rezervă vă permite să vă restaurați site-ul la strălucirea anterioară. Puteți alege să faceți backup manual pentru datele dvs. sau puteți activa backup-urile automate , astfel încât să puteți programa când se face backup pentru datele dvs.

Dacă aveți copii de rezervă sigure și securizate, minimizează timpul de oprire a site-ului dvs. dacă este compromis, economisindu-vă potențial vizitatori și venituri. Unele site-uri de găzduire web, cum ar fi Bluehost și A2 Hosting , oferă backup automat gratuit cu planurile lor de găzduire – A2 Hosting oferă și backup-uri manuale. Cu toate acestea, planurile de găzduire web de nivel inferior pot oferi doar backup-uri manuale, iar backup-urile automate sunt disponibile pe planurile de nivel superior.

Unele copii de rezervă, cum ar fi cele furnizate de GoDaddy , sunt stocate într-un server cloud securizat. Alte copii de siguranță sunt stocate pe servere separate de cel pe care sunt stocate datele site-ului dvs. Aceste măsuri de precauție asigură că, dacă serverul dvs. este compromis, datele dvs. sunt încă în siguranță. Totuși, nu toate serviciile de găzduire web iau astfel de precauții și este posibil să nu spună în planurile lor de găzduire unde sunt stocate copiile de rezervă. Dacă se întâmplă acest lucru, contactați serviciul de găzduire și întrebați dacă copia de rezervă este stocată pe același server cu datele dvs. Te-ar putea scuti de o durere de cap mai târziu.

De asemenea, puteți salva toate copiile de rezervă local pe computerul personal, pe hard disk sau pe server. Acest lucru este util în cazul în care serviciul dvs. de găzduire web păstrează copii de siguranță timp de două săptămâni, dar site-ul dvs. a fost compromis acum trei săptămâni. În acest caz, aceasta înseamnă că backup-ul serverului este, de asemenea, compromis. Dacă aveți copii de rezervă locale, vă va oferi acces la o versiune fără compromisuri a site-ului dvs.

Planuri de gazduire gestionate

Luați în considerare un plan de găzduire gestionat dacă nu aveți timp – sau experiență – pentru a vă monitoriza site-ul pentru probleme de securitate. Cu planuri de găzduire gestionate, serviciul de găzduire web se ocupă de orice probleme administrative potențiale, actualizări de securitate, corecții și oferă resurse suplimentare pentru site-ul dvs.

Planurile de găzduire gestionate sunt ca și cum ar fi angajarea majordomului lui Batman, Alfred Pennyworth, pentru a vă monitoriza casa și a vă asigura că totul funcționează corect. El poate oferi chiar și o apărare dacă este necesar. Planurile de găzduire negestionate lasă întreținerea și securitatea în mâinile tale. Din acest motiv, planurile de găzduire gestionată sunt în general mai sigure decât planurile de găzduire negestionate.

Unde să căutați aceste caracteristici atunci când alegeți un serviciu de găzduire ?

Serviciile de găzduire web arată o mulțime de ceea ce vine în planurile lor de găzduire web pe paginile lor de comparație de găzduire. Această pagină de comparație de la A2 Hosting arată că oferă funcții precum certificate SSL, protecții DDoS și scanări antivirus. Această pagină de la Dreamhost arată că oferă funcții precum certificate SSL, backup zilnic automat și FTP securizat. Accesul ușor la comparațiile de servicii este util atunci când decideți în ce companie să aveți încredere pentru site-ul dvs.

Cu toate acestea, ar putea fi necesar să contactați serviciul dvs. de găzduire web pentru a vedea dacă oferă caracteristici de securitate care nu sunt promovate.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie 0 / 5. Voturi: 0

Niciun vot până acum, evaluează pagina !