5 verificari esentiale de facut inainte de a va vinde vechiul telefon

5 verificări esențiale de făcut înainte de a vă vinde vechiul telefon

5 verificări esențiale de făcut înainte de a vă vinde vechiul telefon

Când este timpul să vă actualizați telefonul, puteți reduce substanțial costul unui telefon nou, fie schimbând, fie vânzându-l pe cel vechi. Cu toate acestea, înainte de a vă despărți de smartphone-ul mai vechi, trebuie să efectuați câteva verificări rapide și simple pentru a vă asigura că luați toate datele cu dvs. și că nu vă lăsați conturile digitale expuse.

În mod ideal, doriți să vă rulați telefoanele vechi și noi unul lângă altul timp de câteva zile, până când sunteți sigur că totul funcționează fără probleme pe cel mai recent telefon și nu mai aveți nevoie de cel care tocmai a fost înlocuit. Dar, indiferent de situația dvs., treceți prin aceste verificări și ar trebui să fiți destul de bine acoperiți.

1. Faceți backup pentru tot

Faceți o copie de rezervă a unui telefon Android prin Google One.

Nimeni nu vrea să piardă date în timp ce schimbă telefoanele, dar trecerea la serviciile de streaming înseamnă că este mai ușor de evitat acum. Conectați-vă înapoi la Netflix și Spotify (de exemplu) pe noul dispozitiv și totul va fi acolo, exact așa cum l-ați lăsat.

Merită să parcurgeți aplicațiile cheie pentru a vă asigura că totul are copii de rezervă în cloud sau pe un alt dispozitiv. În special, gândește-te la fotografiile și videoclipurile tale prețioase (Apple Photos, Google Photos sau servicii precum Dropbox se pot ocupa de acestea). Dacă utilizați un player podcast, asigurați-vă că nu vă veți pierde locul sau episoadele descărcate.

Telefoanele iPhone și Android vin cu servicii de backup încorporate care se ocupă de multe de acest lucru pentru dvs.: Consultați documentele oficiale de asistență Apple și Google pentru detalii complete, dar și faceți-vă propriul audit cu privire la ceea ce este pe telefonul dvs. și ce trebuie transferat. .

2. Mutați codurile de autentificare cu doi factori

Verificați aplicația cu doi factori pentru opțiunile de export și import.

Utilizarea smartphone-ului dvs. ca dispozitiv de autentificare cu doi factori este o idee inteligentă – înseamnă că alte persoane nu pot intra în conturile dvs. doar cu numele de utilizator și parolele dvs. Cu toate acestea, această măsură suplimentară de securitate poate cauza probleme atunci când schimbați dispozitivele.

În esență, telefonul dvs. ar putea fi acum cheia pentru accesul la tot felul de conturi, de la aplicațiile de rețele sociale la clienții de e-mail. Dacă utilizați o aplicație pentru a genera coduri cu doi factori, atunci trebuie să configurați această aplicație pe noul telefon pentru a vă asigura că puteți continua accesul în conturile dvs. ca de obicei.

Modul în care funcționează va varia ușor în funcție de aplicația de autentificare cu doi factori, așa că verificați aplicația pentru detalii. Aplicații precum Authy și Google Authenticator oferă ghiduri simple pentru transferul codurilor.

3. Deconectați-vă de la conturile dvs

Este o idee bună să vă deconectați de la aplicații înainte de resetare.

Acest lucru nu este strict necesar pentru anumite aplicații, dar este o idee bună să vă deconectați și să dezactivați cât mai multe aplicații înainte de a lăsa vechiul telefon în urmă, pentru a ușura tranziția la următorul dispozitiv.

Anumite aplicații au restricții cu privire la numărul de dispozitive cu care le puteți utiliza – aplicații de streaming muzical care vă permit să descărcați doar melodii pe un număr limitat de gadgeturi, de exemplu. Între timp, unele aplicații plătite stabilesc limite de câte ori pot fi instalate, așa că doriți să anulați vechea instalare înainte de a adăuga una nouă.

Înainte de a vă deconecta de oriunde, asigurați-vă că vă cunoașteți toate parolele – veți avea nevoie de ele pentru a vă conecta din nou. Sperăm că aceasta este o slujbă pe care ați dat-o unui manager de parole dedicat, așa că tranziția ar trebui să fie una lină.

4. Transferați-vă chaturile

Nu neglija backup-urile pentru chat.

Am menționat backup-ul, dar merită să vorbim despre aplicațiile de chat separat: conversațiile tale private vor fi foarte importante pentru tine și nu vrei să le lași în urmă atunci când treci la un smartphone nou-nouț.

Aplicații precum Twitter și Facebook Messenger și Google Chat păstrează totul în cloud. Cu Apple iMessage, chat-urile tale sunt copiate și sincronizate pe mai multe dispozitive prin iCloud. Dacă sunteți utilizator Signal și aveți atât telefoanele dvs. noi cât și cele vechi disponibile, puteți utiliza funcția încorporată de transfer de cont.

Procesul variază de la aplicație la aplicație, dar asigurați-vă că utilizați cele mai actualizate informații – WhatsApp este o aplicație în care procesul continuă să evolueze, dar acum este disponibilă o funcție cuprinzătoare de backup și restaurare a chatului.

5. Rulați o resetare din fabrică

Ștergeți-vă complet telefonul înainte de a merge mai departe.

Nu în ultimul rând, ar trebui să rulați o resetare din fabrică pentru a vă readuce vechiul smartphone la starea în care era când l-ați primit pentru prima dată, dar numai după ce ați bifat tot ce am menționat în lista de mai sus.

Aceasta înseamnă că nimeni altcineva nu va putea să intre în conturile dvs. sau să vă acceseze datele, deoarece toate fișierele, aplicațiile și autentificarea dvs. vor fi șterse: totul, de la detaliile rețelei wifi pe care le-ați configurat acasă, la istoricul de navigare de pe dispozitiv, la imaginile de fundal pe care le-ați descărcat, este șters din rețeaua locală. depozitare.

Pe Android, din Setări, alegeți Sistem, Resetare opțiuni și Șterge toate datele (resetarea din fabrică) – asta este pentru Pixeli, dar alte dispozitive Android vor avea opțiuni similare. Din Setări iOS, selectați General, Transferați sau Resetați iPhone și Ștergeți tot conținutul și setările.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie 0 / 5. Voturi: 0

Niciun vot până acum, evaluează pagina !