10 lucruri pe care nu ar trebui sa le faci niciodata cand se ia curentul

10 lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată când se ia curentul

Cu toții ne speriem când auzim despre un pericol care se apropie, dar casa ta poate pierde electricitate chiar și în timpul unei furtuni de ploaie, dacă o ramură aterizează în direcția greșită pe linia ta de alimentare! În timp ce cele mai multe întreruperi durează doar câteva ore, vor fi întreruperi de curent care vor dura zile …

Nu presupuneți că este disponibil pentru toată lumea

Înainte de a intra în panică, verificați-vă întrerupătorul pentru a vă asigura că întreruperea de curent nu este doar un circuit supraîncărcat. Dacă nu aceasta este problema, începeți să verificați cu vecinii și prietenii din apropiere, ținând cont de faptul că, deoarece majoritatea orașelor funcționează pe un sistem de rețea, este posibil să pierdeți curent în timp ce casele de peste drum încă o au. A ști cine are puterea te va ajuta să-ți dai seama de următorii pași.

Nu folosi lumanari

În timp ce aprinderea lumânărilor atunci când luminile se sting pare o soluție clasică, aceasta nu este chiar cea mai sigură opțiune. Copiii sau animalele de companie le pot doborî cu ușurință și nu trebuie să lăsați niciodată o lumânare aprinsă nesupravegheată atunci când mergeți din cameră în cameră. Chiar trebuie să ai grijă la niște suporturi de lumânare, care pot deveni foarte fierbinți dacă lași o lumânare aprinsă prea mult timp. În schimb, ascundeți lanternele în zone strategice din jurul casei și verificați-le periodic pentru a vă asigura că bateriile încă funcționează.

Nu lăsa lucrurile în priză

De îndată ce se întrerupe curentul, plimbați-vă și deconectați utilizatorii cu putere mai mare (cum ar fi televizoarele, computerele și aparatele electrocasnice ) și opriți-le pe cele mai mici, cum ar fi lămpile sau radiourile. Riscul: Când electricitatea revine, ați putea obține o supratensiune care vă va prăji electronicele sau supraîncărca circuitele casei.

Nu deschideți frigiderul sau congelatorul

Dacă lăsați frigiderul și congelatorul închise, aerul rece va rămâne acolo și va preveni deteriorarea. De fapt, un frigider nedeschis poate menține o temperatură adecvată timp de cel puțin patru ore, iar un congelator bun ar putea păstra alimentele în siguranță până la două zile. Dacă este cald când se întrerupe curentul, luați în considerare înfășurarea acestor aparate în pături pentru un strat suplimentar de izolație.

Nu faceți grătar în interior

Deși poate fi tentant să aduci grătarul înăuntru pentru a găti cina într-o seară rece după ce s-a întrerupt curentul, este foarte nesigur: grătarele cu gaz și cărbune emit vapori care, dacă nu sunt ventilate corespunzător, pot duce la otrăvire cu monoxid de carbon sau chiar moarte. La fel și cu generatoarele: Folosirea unui generator în aer liber în interior vă poate pune serios în pericol familia

Nu vă apropiați de apă care se strânge

Întreruperea curentului se întâmplă adesea în timpul furtunilor, ceea ce înseamnă că ramurile și liniile electrice doborâte ar putea fi pândite sub acel nou lac din curtea ta. Chiar dacă ești tentat să intri pentru a îndepărta câteva ramuri de pe mașina , rezistă indemnului și oferă echipelor de lucru autorizate timpul și spațiul de care au nevoie pentru a curăța zona în siguranță.

Nu lăsați țevile să se răcească prea mult

În cazul întreruperilor de curent din timpul lunilor de iarnă, există pericolul ca țevile tale să poată sparge atunci când apa din interiorul lor se extinde pe măsură ce îngheață. În timp ce țevile din casele mai noi sau recent actualizate sunt probabil să fie izolate corespunzător, dacă aveți o casă mai veche, verificați subsolul, garajul și instalațiile sanitare exterioare pentru țevi neizolate, înfășurați-le cu spumă, pături vechi sau prosoape și păstrați un mic jet de apă care curge pentru a reduce riscul de îngheț.

Nu uita de confortul tău

Indiferent dacă luminile se sting într-o zi liniștită de vară sau într-o noapte înghețată de iarnă, fără a utiliza HVAC, veți simți fără îndoială vremea. Dacă este cald, îmbrăcați-vă cu haine ușoare, spargeți ferestrele, închideți jaluzelele ferestrelor orientate spre sud și evitați să stați în locurile însorite. Dacă este frig, strângeți-vă și faceți tot ce puteți pentru a menține aerul cald înăuntru: blocați ferestrele care curg cu pături și închideți ușile camerelor pe care nu le folosiți. Încălziți-vă cu un șemineu, dacă aveți unul, dar nu folosiți niciodată un cuptor cu gaz pentru încălzire: Ar putea emite vapori care vă pun în pericol familia.

Nu folosiți toată apa deodată

Cu excepția cazului în care obțineți apă dintr-o fântână, majoritatea instalațiilor sanitare nu necesită electricitate, ceea ce este o ușurare, deoarece asta înseamnă că toaleta ar trebui să funcționeze! Dar rezervorul tău de apă caldă poate ține doar atât de mult, iar unele sisteme din întreg orașul folosesc electricitate pentru a pompa apa reziduală din case la stația de epurare, care ar putea fi rapid salvată. Așadar, faceți duș și clătiți ușor pentru a menține totul să funcționeze mai mult timp.

Nu-ți consuma toate bateriile

Sigur, telefonul tău mobil funcționează, chiar și după ce se sting luminile, dar dacă petreci prea mult timp tweetând despre pană de curent și jucând jocuri pentru a pierde timpul, telefonul tău s-ar putea să rămână fără curent – și atunci ce se întâmplă dacă trebuie să face un apel important? Pentru a vă păstra bateria , dezactivați toate aplicațiile pe care nu le utilizați, minimizați-le pe cele care rulează în fundal și apoi spargeți acel set de șah pe care nu l-ați folosit de la școală.

Imprastie vestea

Acum că știți cele mai bune modalități de a face față în cazul unei pene de curent, educați-vă familia și vecinii. Poate doriți chiar să vă gândiți să scrieți o listă cu marcatori cu sfaturi privind protocolul de întrerupere a curentului și să lipiți foaia de hârtie pe interiorul unui dulap de bucătărie sau pe partea laterală a frigiderului, unde toată lumea o poate vedea. Merită să fii pregătit!

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie 5 / 5. Voturi: 2

Niciun vot până acum, evaluează pagina !